UČINIO NAŠU VOJVODINU PREPOZNATLJIVOM: Kompozitor i dirigent Jovan Adamov kaže da nije bilo nikog sličnog Đoletu

S. BAJIĆ

23. 02. 2021. u 23:37

JOVAN Adamov, čuveni kompozitor, dirigent zabavne muzike i nekadašnji urednik Radio Novog Sada, istakao je da, od Drugog svetskog rata naovamo, na našim prostorima nije bilo nekog sličnog Balaševiću.

УЧИНИО НАШУ ВОЈВОДИНУ ПРЕПОЗНАТЉИВОМ: Композитор и диригент Јован Адамов каже да није било никог сличног Ђолету

Foto D. Dozet

- To je istina, kao i činjenica da je bilo šansonjera, visokokvalitetnih, ali je Đole bio autentičan, jedinstven, Vojvodinu je učinio prepoznatljivom, i hvala mu za sve što je napravio - kaže za naš list Adamov.

- Veoma mi je žao, njegova porodica je mnogo izgubila, a naš grad jednu retku, rekao bih, neponovljivu pojavu.

Adamov se seća da su Đoletovi počeci sredinom sedamdesetih godina prošlog veka bili vezani za Radio Novi Sad, gde je on bio šef muzičke produkcije za zabavnu muziku.

- Trebalo je da se snimi "U razdeljak te ljubim". Čekali smo Đoleta u studiju, sve dok se neko iz orkestra nije setio da je imao dogovoren termin za mali fudbal, koji je obožavao. Otišli smo ne teren po njega i počeli sa snimanjem. Takođe, sećam se da se taj singl prodavao u "Progresu", velikoj prodavnici, koja je bila sva u znaku te ploče, na hiljade komada.

To se, tvrdim, nikada pre, a ni posle nije dogodilo, jer su Novosađani kupovali po nekoliko komada, za sebe i za poklon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!