"DOK ONA NE SLETI NIZ HODNIK STUDENJAKA": Evo kako je nastala jedna od najlepših Đoletovih pesama

Novosti onlajn

21. 02. 2021. u 15:48

ДОК ОНА НЕ СЛЕТИ НИЗ ХОДНИК СТУДЕЊАКА: Ево како је настала једна од најлепших Ђолетових песама

Foto: Novosti

O LJUBAVI Olje i Đorđa Balaševića mogla bi da se napiše najlepša ljubavna knjiga.

Upoznali su se dok je Olja bila student u Novom Sadu. Došla je iz Zrenjanina i živela je kao podstanar. Na studentskoj sobi u kojoj je tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.”

- On tvrdi da je pesma "Provincijalka" vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala - govorila je Olivera.

Koliko je snažna njihova ljubav svodoči neverovatan gest kada je Đole pre više od 15 godina s jednom posebnom porukom oblepio sve bilborde po Novom Sadu, kako bi svojoj supruzi čestitao rođendan.

Na bilbordima je pisalo: “Ah, pretposlednji dan aprila… Srećan ti rođendan moja mila.”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zrenjaninac

22.02.2021. 23:24

Još kad bi se Zrenjaninski gradski moćnici prisetili da se na neki način oduže tako velikoj duši kakva je bila Đorđe Balašević. U međuvremenu, dok se ne opsete kako, mogli da bar onaj bezimeni most kod SUP-a (ispod kog je Đole zaprosio Oliveru) nazovu njegovim imenom.