GLUMCI PRIMILI KINESKU VAKCINU: Dramski umetnici čekali u redu za imunizaciju na "Beogradskom sajmu"

G. N.

26. 01. 2021. u 23:00

U REDU za vakcinaciju na "Beogradskom sajmu", juče su bili zaposleni u ustanovama kulture. Hala 3 bila je tako stecište poznatih pozorišnih i televizijskih glumaca, koji su ličnim činom dali podsticaj sugrađanima da pristupe kolektivnoj imunizaciji.

ГЛУМЦИ ПРИМИЛИ КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Драмски уметници чекали у реду за имунизацију на Београдском сајму

Foto Milena Anđela

Ukupno 210 umetnika juče je primilo kinesku vakcinu. Među njima bili su Lena Bogdanović, Ivan Jevtović, Srđan Karanović, Milica Mihajlović, Ivan Zarić, Branko Milićević poznatiji kao Branko Kockica, Erol Kadić, Marko Baćović, Sandra Bugarski, Ivana Nikolić... Bio je tu i državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u petak će biti organizovano vakcinisanje u Beogradskom dramskom pozorištu za njih 153 koji su se izjasnili da žele "Fajzer-Bajontek" vakcinu, dok će rusko cepivo dobiti uskoro još tridesetak dramskih umetnika.

- Kao i novinari, za koje je Vlada Srbije dala kvotu, tako su i zaposleni u ustanovama kulture u prioritetnoj grupi - rekao je Vesić. - Dobro je da ljudi koji su popularni i mogu da utiču na javno mnjenje, daju primer drugima jer je vakcinacija jedini način da izađemo iz ove situacije.

Spas za planetu

GLUMAC Tihomir Stanić veruje u medicinu, nauku, dostignuća, obrazovanje, progres i ima poverenje u lekare.

- Nema razloga za strah od vakcine, one su spasle čovečanstvo prethodnih decenija - istakao je Stanić.

- Dužan sam da primim vakcinu zbog svojih partnera i zbog toga što time omogućavamo publici da dođe u pozorište. Nadam se da ćemo posle vakcinacije moći normalno da igramo predstave.

Upravnik Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević rekao je da je ovo izuzetno značajan dan za beogradska pozorišta, kao i da je ovo put za rešavanje ozbiljnog problema.

- Stoički smo podneli prošlu godinu. Nadam se da ćemo sledeću sezonu imati bez prekidanja, u punom kapacitetu, i da ćemo se vratiti normalnom životu. Sve će to biti "Nekako s proljeća" - izjavio je Radivojević.

Događaju je prisustvovala i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, kao i sekretar za kulturu Ivan Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)