BILO JE OVO VREME ISKUŠENJA I BORBE: Miloš Biković iskreno o godini koja je za nama

Tanjug

01. 01. 2021. u 10:20

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid 19 vidi kao vreme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upoznaju sebe i svoje bližnje, za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

БИЛО ЈЕ ОВО ВРЕМЕ ИСКУШЕЊА И БОРБЕ: Милош Биковић искрено о години која је за нама

Foto: Printscreen/Instagram/bikovic

Prema njegovim rečima, modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija predstavljaju izazov za čitavo čovečanstvo i dodaje da je za njega 2020. godina bila i inspirativna i zahtevna.

- U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus kovid 19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave 'Kad su cvetale tikve' u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jedan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju - kazao je Biković.

Za njega nema dileme da je živi kontakt sa publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

- Svaki glumac sa velikim nestrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak -, dodao je.

Pandemiju ocenjuje i kao vreme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija između ostalog ostavila vreme da malo odmori i predahne.

- U martu i aprilu sam pronašao vreme za sebe u kojem nije bilo uobičajnih dnevnih obaveza i shvatio sam da ma koliko se trudio da kontrolišem sopstveni raspored, ipak prebrzo živimo - zaključuje Biković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)