ZLATNI KIST MUZIČKE DIVE: Izložba slika Bisere Veletanlić u Centru za kulturnu dekontaminaciju

S. V.

16. 10. 2020. u 23:22

LEGENDARNA pevačica Bisera Veletanlić, osim ljubavi prema pevanju, gaji i strast prema slikarstvu. Beogradska publika do utorka 20. oktobra imaće priliku da vidi izložbu njenih slika u Centru za kulutrnu dekontaminaciju u Birčaninovoj ulici, od 12 do 18 časova.

ЗЛАТНИ КИСТ МУЗИЧКЕ ДИВЕ: Изложба слика Бисере Велетанлић у Центру за културну деконтаминацију

Vasil Hadžimanov i Bisera Veletanlić / Foto I. Marinković

Izložbu je u četvrtak uveče otvorila istoričarka Irina Subotić, koja je istakla da ova postavka najbolje odražava široku ličnost Bisere, jer "kako se lako šetala kroz različite muzičke žanrove od romanse do bluza, tako se lako šeta i kroz svoje slike".

Slavna muzičarka rekla je publici da je ova izložba posvećena Borki Pavićević, i istakla da ona nije "ozbiljan" slikar već da se samo igra. Ona se već dugi niz godina kreće u krugovima likovnih umetnika pa je, kroz prijateljstva i druženja, odlučila da se okuša sa kistom u ruci.

- Za mene se pevanje i slikarstvo međusobno prožimaju - kaže Bisera. - Kada pevam vidim slike, a kada slikam vidim pesme. Počela sam da slikam oko 1985. godine, sasvim neplanirano. Mnogo sam se družila sa slikarima. Kako nisam uopšte pevala, sedela bih u njihovim ateljeima i posmatrala kako slikaju. Valjda je tada sve to ušlo u mene. Jednog dana su me stavili u ćošak, dali mi platno, nekoliko boja, dve četkice i ja sam se tu igrala bojama. Odmah sam kupila one velike papire za slikanje, kupila boje, neke sam dobila od mojih prijatelja slikara.

Bisera se priseća kako je njen tadašnji rad pratila Olja Ivanjicki, koja ju je bodrila i hrabrila da ne odustane od slikanja. Iako je publika još devedesetih godina mogla da vidi neke od njenih umetničkih dela, u narednih nekoliko dana može da uživa u petnaestak Biserinih slika.

Foto I. Marinković

PODRŠKA SESTRIĆA VASILA

IAKO je broj prisutnih na izložbi bio ograničen zbog epidemioloških mera, podršku Biseri Veletanlić pružio je i njen sestrić Vasil Hadžimanov, popularni muzičar. On je sa suprugom prisustvovao otvaranju izložbe, te je, zagrljen sa tetkom Biserom, pozirao foto-reporterima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!