KROV NAD GLAVOM ZA PET PRINCEZA: Onlajn donatorsko veče 7. septembra za izgradnju kuće porodici Tasić na KiM

M. Ć.

09. 08. 2020. u 07:51

ČUVENI srpski košarkaš Marko Kešelj i humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokreću novi projekat za izgradnju kuće porodici Tasić sa petoro maloletne dece, iz sela Gornje Močare, na Kosovu i Metohiji.

КРОВ НАД ГЛАВОМ  ЗА ПЕТ ПРИНЦЕЗА: Онлајн донаторско вече 7. септембра за изградњу куће породици Тасић на КиМ

Foto Srbi za Srbe

Tasići trenutno žive u kući koja nije njihova, nedaleko od srednjovekovnog manastira Ubožac, u opštini Kosovska Kamenica. Vlasnik planira da je proda, pa je sudbina devetočlane porodice neizvesna.

- Ovde živi nekoliko porodica, svaka kuća ima po četvoro-petoro dece i često, s osmehom, kažemo da ima više dece nego odraslih, jer je ovo jedno od malobrojnih sela na Kosovu i Metohiji gde je to zaista tako - kaže glava porodice Dragan Tasić. - Mi imamo pet malih princeza na koje sam najviše ponosan - Bojanu (12), Anđelu (9), Tamaru (7), Milicu (5) i Jovanu (tri meseca). Sa nama žive i moja supruga Dragana, majka Slavojka i sestra Ljubica, koja je, nažalost, psihički bolesna. Živimo od socijalne pomoći, dečjih dodataka i poljoprivrede. Naravno, to nije dovoljno za sve naše potrebe, ali ovde nam je lepo i ne bismo želeli da idemo odavde.
Za izgradnju i opremanje nove kuće Tasića, neophodno je 30.000 evra. Poštujući propisane mere usled korone, drugo po redu donatorsko veče, ovoga puta onlajn, biće održano 7. septembra od 19 časova, na jutjub-kanalu organizacije "Srbi za Srbe". Gledaoci će moći da uživaju u prigodnom programu i svi će biti u prilici da slanjem SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju neophodne sume.

HUMANOST Marko Kešelj, Foto ATA Images

- Sve što se događa u poslednjih nekoliko meseci dodatno nas je motivisalo da ne odustajemo od namere da organizujemo donatorsko veče - kazao je Marko Kešelj. - U skladu sa trenutnom situacijom želeli smo da budemo društveno odgovorni, tako da će svi zainteresovani moći da nas podrže donacijama pre same večere, ali i da nam se pridruže putem jutjub-platforme. Pozivam sve ljude dobrog srca da nas podrže i ove godine, kako bismo izgradili dom još jednoj porodici na Kosovu i Metohiji. Pokažimo da, čak i u ovim teškim vremenima, nema predaje kada je u pitanju naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.

Podsetimo, prošle godine u Beogradu je održano prvo donatorsko veče, na kome su sakupljena sredstva za izgradnju kuće porodici Savić, takođe sa KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

KASANDRA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA? Glumica se vraća u Srbiju: Volela bih da snimam sa Bikovićem - a evo koja uloga joj je namenjena