KROV NAD GLAVOM ZA PET PRINCEZA: Onlajn donatorsko veče 7. septembra za izgradnju kuće porodici Tasić na KiM

M. Ć.

09. 08. 2020. u 07:51

КРОВ НАД ГЛАВОМ  ЗА ПЕТ ПРИНЦЕЗА: Онлајн донаторско вече 7. септембра за изградњу куће породици Тасић на КиМ

Foto Srbi za Srbe

ČUVENI srpski košarkaš Marko Kešelj i humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokreću novi projekat za izgradnju kuće porodici Tasić sa petoro maloletne dece, iz sela Gornje Močare, na Kosovu i Metohiji.

Tasići trenutno žive u kući koja nije njihova, nedaleko od srednjovekovnog manastira Ubožac, u opštini Kosovska Kamenica. Vlasnik planira da je proda, pa je sudbina devetočlane porodice neizvesna.

- Ovde živi nekoliko porodica, svaka kuća ima po četvoro-petoro dece i često, s osmehom, kažemo da ima više dece nego odraslih, jer je ovo jedno od malobrojnih sela na Kosovu i Metohiji gde je to zaista tako - kaže glava porodice Dragan Tasić. - Mi imamo pet malih princeza na koje sam najviše ponosan - Bojanu (12), Anđelu (9), Tamaru (7), Milicu (5) i Jovanu (tri meseca). Sa nama žive i moja supruga Dragana, majka Slavojka i sestra LJubica, koja je, nažalost, psihički bolesna. Živimo od socijalne pomoći, dečjih dodataka i poljoprivrede. Naravno, to nije dovoljno za sve naše potrebe, ali ovde nam je lepo i ne bismo želeli da idemo odavde.
Za izgradnju i opremanje nove kuće Tasića, neophodno je 30.000 evra. Poštujući propisane mere usled korone, drugo po redu donatorsko veče, ovoga puta onlajn, biće održano 7. septembra od 19 časova, na jutjub-kanalu organizacije "Srbi za Srbe". Gledaoci će moći da uživaju u prigodnom programu i svi će biti u prilici da slanjem SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju neophodne sume.

HUMANOST Marko Kešelj, Foto ATA Images

- Sve što se događa u poslednjih nekoliko meseci dodatno nas je motivisalo da ne odustajemo od namere da organizujemo donatorsko veče - kazao je Marko Kešelj. - U skladu sa trenutnom situacijom želeli smo da budemo društveno odgovorni, tako da će svi zainteresovani moći da nas podrže donacijama pre same večere, ali i da nam se pridruže putem jutjub-platforme. Pozivam sve ljude dobrog srca da nas podrže i ove godine, kako bismo izgradili dom još jednoj porodici na Kosovu i Metohiji. Pokažimo da, čak i u ovim teškim vremenima, nema predaje kada je u pitanju naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.

Podsetimo, prošle godine u Beogradu je održano prvo donatorsko veče, na kome su sakupljena sredstva za izgradnju kuće porodici Savić, takođe sa KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rastko

10.08.2020. 10:11

Donirali bi humanisti i ostalim princevima i princezama u srcu Srbije Beograda i ostalih vecih gradova i sela samo da sto manji porez plate ali za ovdasnje klince i klinceze donatorstvo je humanitarcima potpuno neisplativo pa sto onda da doniraju .

Rastko

10.08.2020. 10:26

I ja sam bio dete da ne kazem princ a sad su i moja princeza i princ vec ljudi koji imaju po svog princa a koji eto svi mi bez svog krova nad glavom decenijama zivimo pred ocima ogromnog i sve veceg broja humanista pa NIKO od njih h8manitaraca da nas prone to, valjda jer smo nisko u podrumu a njima oci uprte visoko i u daljinu !??