NE BOJIM SE SVOG MIŠLJENJA: Goca Tržan o koncertima, albumu, aktuelnostima (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

05. 02. 2024. u 08:05

POP ZVEZDA Gordana Goca Tržan, osim što je jedna od naših najpriznatijih pevačica, važi i za jednu od najiskrenijih osoba na javnoj sceni koja otvoreno govori o svim temama. Publika obožava njene hitove, njenu posebnost i izražajnost u tri decenije dugoj karijeri.

НЕ БОЈИМ СЕ СВОГ МИШЉЕЊА: Гоца Тржан о концертима, албуму, актуелностима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na početku razgovora za "Večernje novosti" Goca se osvrnula na vreme praznika, koje je za pevače period kada se intenzivnije radi i nastupa.

- Nije bilo velikog odmora, već sam uspela u moru obaveza da izdvojim sedam dana za mini-odmor i skijanje u Leogangu, u Austriji. Bilo je odlično vreme za sportsko-rekreativni odmor - kaže Goca.

Foto: Novosti

*Kada će vaš veliki solistički koncert?

- Čekala sam da se završi renoviranje Sava centra, to je fantastičan prostor i oduvek je bio nešto posebno, međutim, ne znam kada će nam biti dostupan. U martu ove godine sam zakazala "Spens" u Novom Sadu, uskoro ću pred publiku i u "MTS dvorani" u Beogradu. Mogu slobodno da kažem da će mi biti posebno drago da se u takvim prostorima družim da svojom publikom, pored standardnih nastupa koje imam. Pesme koje ću pevati biće prearanžirane za živu svirku, na malo "tvrđi" način i baš se radujem.

*Prošlog leta u BiH ste predstavili numere "Repeat" i "Prođi me se", kojima najavljujete novi studijski album. Hoće li se to ostvariti u ovoj godini?

- Za potrebe koncerta u Sarajevu i novog ciklusa koji započinjem u muzičkom smislu, samo za tada, otpevala sam nove pesme. Repeat je vesela i nisam htela da mi prva pesma bude balada, ovo je uvod u novu priču mog novog albuma. "Prođi me se" je polubalada, ima takvu atmosferu. Premijere tih pesama bile su samo na teritoriji BiH, nisam stigla da ih predstavim u Srbiji, ni u susednim zemljama. Ostale pesme sam snimila, ali nisam uspela da završim spotove, ali će sve uskoro ugledati svetlost dana.

*Pored muzičke karijere, gledamo vas i kao autorku i voditeljku emisije "Ako progovorim" na TV K1. Šta je teže, a šta lakše u toj ulozi?

- U životu se "ne hvatam" ničega što ne mogu i ne znam da radim. Mislim da sam u tome jako dobra. Nisu to poslovi za poređenje. Prija mi rad na televiziji, iako zapravo ne volim kamere, ali zbog prirode posla one su "nužno zlo".

*I ta nova, televizijska publika vas rado gleda i sluša. Da li je to zato što vas doživljavaju kao blisku "devojku iz komšiluka"?

- Ja se ne bojim svog mišljenja i dozvoljavam sebi da grešim, jer sam ljudsko biće. Ne predstavljam sebe kao idealnu, učim od svojih sagovornika, ali im i oponiram. Često podsećam da nisam voditelj i novinar, već aktivni učesnik u debati i u razmenjivanju iskustava. Ne želim da ispitujem svoje goste, već želim da aktivno učestvujem u razgovoru i da razmenjujemo mišljenja. Ne plašim se da zauzmem svoj stav.

*Vi ste direktno i srčano išli kroz život. Da li bi vam možda bilo lakše da ste išli drugačijim putem?

- Nije me koštalo. I dalje sam živa, zdrava, postojim i živim od svog lika i dela. Nikad u životu nisam išla lakšim putem. 

Foto: Novosti

Sloboda i u kuhinji

*ČESTO ističete da je za vas kuvanje stvar improvizacije, mašte i ljubavi. Volite li da spremate više slana ili slatka jela?

- Više volim slaniše da pravim, zato što mi ti recepti daju slobodu da svaki put nešto dodam ili oduzmem i da uvek napravim drugačije jelo. Za slatkiše se čovek mora držati recepta, a ja ne volim "autoritete", čak ni te vrste. Slana hrana je malo "labavija". Pravim dobru lazanju, zato što sama umesim testo i kore. A što se tiče slatkih stvari, onda je to tiramisu, imam svoj tajni recept.

Foto: Igor Marinković

 

Kompletan intervju sa Gocom pogledajte i uživajte u videu ispod:

U nastavku pogledajte još nedavni razgovor sa pop zvezdom:

 

BONUS VIDEO:

SVAKO TREBA DA BUDE SVOJ | Božićni "Novosti" intervju | Dragan Kojić Keba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)