JAVNI ČAS ROKENROLA: "Atomsko sklonište" i prijatelji pevali u čast Serđa Blažića (FOTO)

Dušan Cakić

23. 11. 2023. u 08:05

LIDER Atomskog skloništa Bruno Langer, Bora Đorđević, Tifa, Braća Jelić, Đule, Jurica Pađen, Pero Galić i Đorđe David sinoć su udruženim rokenrol snagama publici Beograda priredili koncert za pamćenje, pevajući u čast prvom pevaču legendarnog sastava - Serđu Blažiću.

ЈАВНИ ЧАС РОКЕНРОЛА: Атомско склониште и пријатељи певали у част Серђа Блажића (ФОТО)

Foto: Marina Pešić/MTS dvorana promo

Neće lako izbledeti slike spektakla koji se odigrao u prestonici sinoć, a kojim su pogođena sva čula rokenrolera koji su pristigli iz svih krajeva Srbije, uključujući i najmlađe ljubitelje rokenrola.

Na dugoiščekivanom koncertu oko "Atomaca" su se okupili pre svega prijatelji benda, muzički velikani, pevajući pesme iz višedecenijskog opusa čuvenog benda, iste večeri na jednoj sceni, a kako je ranije najavljeno iz benda Atomsko sklonište, ovakav koncert neće imati reprizu u skorije vreme u Srbiji.

Publika je najpre višeminutnim aplauzom pozdravila muzičare koji su se spremali da izađu na scenu, a zatim se na sceni pojavio onaj koga su najviše očekivali – majstor rokenrola Bruno Langer koji je pozdravio Beograđane u svom prepoznatljivom stilu sa par duhovitih rečenica koje su publiku potpuno digle na noge.

Foto: Marina Pešić/MTS dvorana promo

Koncert je počeo pesmom "Tajna" koju je Bruno Langer izveo sa svojim visprenim bendom, zagrevajući tako publiku za celovečernji spektakl. Na njega se odmah nadovezao Đorđe David koji je izveo "U vremenu horoskopa" i "Dijagnoza". Čipi, frontmen "Osvajača" je potom izveo umesto prvobitno najavljenog Pere Galića, "Oni što dolaze za nama" i "Olujni mornar".

Za sladokusce su pesme Extrauterina i Johnny, kako se i očekivalo, izveli odmah posle aplauza iskusni Atomci, koji su svojim rokenrol zvukom prizvali pravi plesni podijum na kom je, uz plesne korake, publika njihove hitove pevala kao jedan.

Foto: Marina Pešić/MTS dvorana promo

Čast da otpevaju pesme koje svakodnevno čujemo na domaćim radio-stanicama "Pomorac sam majko" i "Vrt", pripala je braći Jelić koji su ove pesme maestralno izveli na svojim gitarama. Fanovima hrvatskog rokenrol benda nije bilo dovoljno pesama Atomaca, pa su se isti uhvatili gitara i samostalno odsvirali "Tražila je lice ljubavi", "Ljubomora", S kraja stoleća".

Publika je u transu dočekala prve taktove "Paklenih vozača", koju je izveo Bora Đorđević.

Koncertna atmosfera je dostigla svoj vrhunac, kada je na scenu izašao lider benda "Van Gog", Zvonimir Đukić Đule koji je izveo najpre čuveni hit "Devojka broj 8",  da bi se na to nadovezao jednom od najprepoznatljivijih pesama u rokenrol istoriji "Za ljubav treba imat dušu" Ono što je oduševilo publiku je Đuletova visprenost kad je uoči zajedničkog izvođenja pesme "Ne cvikaj generacijo", na scenu izveo sve mališane iz publike, koji su dolaskom na koncert rokenrol velikana postali i biće nova pokretačka snaga i nada domaćeg rokenrola, ali i celog društva.

Foto: Marina Pešić/MTS dvorana promo

Odzvanjao je dvoranom čuveni hit u sebi svojstvenom izvođenju Đuleta - lidera kultnog benda, a malo je reći da je publika doživela pravi muzički trans, kada su mu se pridružila i deca.

Koncertna atmosfera je dostigla svoj vrhunac, kada je na scenu izašao lider benda Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule koji je izveo najpre čuveni hit Devojka broj 8,  da bi se na to nadovezao jednom od najprepoznatljivijih pesama u rokenrol istoriji Za ljubav treba imat dušu. Ono što je oduševilo publiku je Đuletova visprenost kad je uoči zajedničkog izvođenja pesme Ne cvikaj generacijo, na scenu izveo sve mališane iz publike, koji su dolaskom na koncert rokenrol velikana postali i biće nova pokretačka snaga i nada domaćeg rokenrola, ali i celog društva. 

Odzvanjao je Dvoranom čuveni hit u sebi svojstvenom izvođenju Đuleta -  lidera kultnog benda, a malo je reći da je publika doživela pravi muzički trans, kada su mu se pridružila i deca.

Koncert je završen zajedničkim istorijskim izvođenjem svih izvođača pesme "Ne cvikaj, generacijo", koja će u sećanjima ostati kao jedinstveni prizor spektakla, kada su regionalni rokeri visokog kalibra održali dobru, tročasovnu lekciju rokenrola.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)