BUNTOVNIK ZA VIOLONČELOM: Stjepan Hauser priredio pravu muzičku magiju (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

25. 10. 2023. u 08:05

VIOLONČELISTA Stjepan Hauser sinoć je održao spektakularni koncert u beogradskoj "Štark areni".

БУНТОВНИК ЗА ВИОЛОНЧЕЛОМ: Стјепан Хаусер приредио праву музичку магију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Ovo je poznatom muzičaru bio prvi solo koncert u Beogradu. Stjepan je munjevito započeo prvu solo turneju "Rebel with a cello" u rasprodatim arenama širom Evrope, a Beograd i Zagreb su jedini gradovi u regionu gde je nastupao. U rasprodatoj "Štark areni", svoj nastup je otvorio kompozicijom "Now We Are Free".

Foto: Novosti

On se odlučio da na koncertu bude kompletno u crnom, te je poneo crnu široku košulju, crne pantalone i crne cipele. Kosa mu je bila začešljana unazad, a prvo dugme na košulji je ostavio raskopčano i tako raspalio maštu mnogim damama.

Foto: Novosti

Hauser je uz pratnju orkestra pokazao da je sjajan muzičar, a publika ga je nagrađivala aplauzom. Audiovizuali na video-bimu su odlično pratili njegov performans, a Stjepan se na sceni odlično zabavljao.

Foto: Novosti

Uz pažljivo odabran repertoar, violončelista je publiku na koncertu vodio na čarobno muzičko putovanje, podeljeno u nekoliko setova: od klasične i filmske muzike, pa sve do roka i latino ritmova koji su podigli publiku na noge.

Foto: Novosti

- Moj prvi solo koncert u Beogradu. Hvala vam što ste došli u ovakvom broju - rekao je Hauser i najavio da će na početku ići romantične pesme, a da će kasnije biti "brže", gde će svi "poludeti".

Foto: Novosti

Zasvirao je "My Heart Will Go On", jednu od njegovih najdražih, kako kaže, numera.

Hauserova čarolija se nastavila uz kompoziciju "Carusso", koju je maestralno odsvirao.

Njegov potez usred koncerta rasplakao je mnoge u publici, kada je poželeo da se prisete Andrije Čikića i drugih žrtava strašnog masakra u Beogradu, koji je bio 3. maja ove godine.

- Andrija Čikić je bio posebno talentovan dečko. Ovu pesmu posvećujem njemu i svim njegovim drugarima koji su na nebu - kazao je Stjepan pre izvođenja numere "Hallelujah", što je dotaklo sve okupljene.

Foto: Novosti

U jednom trenutku "Arena" je "proključala" tokom izvođenja pesme "Conga", a Hauseru se tada na sceni priključio Novak Đoković, koji je zasvirao saksofon, gde su obojica dobili veliki aplauz. Nole je uzeo saksofon na sceni, pa je zabavio publiku kako samo on to zna, a dobio je ogroman aplauz, te su svi skočili na noge.

Foto: Novosti

Usledila je još jedna poznata kompozicija i to iz filma "Pirati sa Kariba", a potom i iz serije "Igra prestola".

Hauser se prošetao "Arenom" dok je svirao "Waka, Waka" i oduševio publiku, a tada i dao poslednju reč na sceni.

- Beograde, bio si divan. Hoćete još? - rekao je Hauser, a onda za kraj izveo "Latin Medley".

Foto: Novosti

Pored brojnih medijskih ekipa, među kojima je bila i ekipa "Večernjih novosti", došle su da isprate koncert i brojne poznate ličnosti, koje su uživale u Hauserovim muzičkim bravurama:

Foto: Novosti

- Katarina Šišmanović;

Foto: Novosti

- Katarina Ostojić Kaja;

Foto: Novosti

- Gordana Goca Lazarević.

Stjepanovi fanovi su svog "buntovnika na violončelu" nagrađivali ovacijama, a ekipa "Večernjih novosti" sačekala ga je iza bine, kako bi sa njim prva podelila utiske nakon koncerta.

- Ceo dan je bila gužva, mnogo poznanika, prijatelja. Nisam imao mnogo vremena da budem ovde. Ali bih voleo da sam više sati bio ovde i da sam ih proveo uz šetnjicu, uz reku. Ovde se osećam kao da sam na moru, trebalo bi da se mi ugledamo na vas, bolje ste vi sredili uz reku nego mi uz more - rekao nam je on kroz osmeh i nastavio:

- Beograd me svaki put oduševi na novi način. Nekoliko puta sam bio ovde i svaki put sam uživao. Ovo je stvarno grad koji živi 100 na sat i nikada ne spava. Očekivao sam da će me i ovoga puta publika oduševiti atmosferom, tako je i bilo i svi zajedno smo stvorili veče koje ćemo dugo pamtiti - veli Stjepan za naš list.

Foto: Novosti

Za kraj, Stjepan je priznao da mu je publika najbitnija, kao i da je on sinoć isključivo svirao za narod.

- Kada sam video koliko je ljudi došlo i koliko njih je kupilo kartu zbog mene, to me je toliko ispunilo i dalo mi je snagu i energiju. Ja sam večeras bio zbog ljudi, publika je meni uvek na prvom mestu.

Foto: Novosti

Kompletan intervju sa Stjepanom, kao i atmosferu sa koncerta, pogledajte u nastavku, u videu ispod:

 

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Petar Marić otkrio da je zahvaljujući harmonici obišao svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)