IZBEĆI ĆE NAJVEĆU KAZNU: Povučena optužba protiv Aleka Boldvina

Novosti onlajn

20. 02. 2023. u 19:04

TUŽILAŠTVO Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina za korišćenje vatrenog oružja, piše TMZ, što znači da će izbeći najveću kaznu koja mu je pretila zbog smrti snimateljke Haline Hačins, u koju je pucao u oktobru 2021. na snimanju filma „Rast“ (Rust).

ИЗБЕЋИ ЋЕ НАЈВЕЋУ КАЗНУ: Повучена оптужба против Алека Болдвина

Foto: Tanjug/AP Photo

Prema optužbi, Boldvinu je pretila kazna zatvora minimalno od pet godina. Nakon povlačenja optužbe ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora i novčana odšteta od 5.000 dolara. TMZ navodi da bi glumac mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

Do preokreta je došlo nakon što je glumčev advokat uzvratio tužbom ističući da je glumac optužen prema zakonu koji nije na snazi. U vreme pucnjave na snimanju filma „Rast“, primenjivao se zakon čije odredbe nalažu da se neko može optužiti za upotrebu vatrenog oružja samo ako je to oružje bilo izloženo s namerom zastrašivanja ili povređivanja određene osobe što nije bio slučaj sa Boldvinom.

Iz nekog razloga tužilaštvo je smatralo da se može primeniti amandman koji ne zahteva takvu namenu, a koji je donet sedam meseci nakon tragedije, piše TMZ.

Protiv Aleka Boldvina podignute su prošlog meseca dve optužbe, za ubistvo iz nehata i upotrebu vatrenog oružja. Kada se doda ova druga optužnica, to značajno utiče na visinu kazne.

Iste optužbe podignute su i protiv Hane Gutijarez-Rid koja je bila zadužena za rekvizite na setu. I ona i Boldvin negiraju krivicu. Oni se neće teretiti za ranjavanje reditelja Danijela Souze iako je pogođen istim metkom kojim je upucana Halina Hačins.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)