STOJEĆE OVACIJE ZA UMETNICU: Pevačica narodne muzike Jasna Kočijašević posle 25-godišnje pauze objavila album "Uvek ista" sa 10 pesama

V. PANTELIĆ

29. 06. 2022. u 06:10

POSLE diskografske pauze duge četvrt veka, pevačica izvorne i komponovane narodne muzike Jasna Kočijašević (71) vratila se na estradnu scenu sa albumom "Uvek ista".

СТОЈЕЋЕ ОВАЦИЈЕ ЗА УМЕТНИЦУ: Певачица народне музике Јасна Кочијашевић после 25-годишње паузе објавила албум Увек иста са 10 песама

Drugarice Jasna i Goca Stojićević, Foto Igor Marinković

Promocija albuma, inače prva u Jasninoj karijeri koja traje duže od 50 godina, upriličena je u beogradskom restoranu "Nota", a slavlje su joj uveličale kolege - suprug, takođe pevač narodne muzike Dragoslav Mihajlović Kanarinac, sin Miloš koji je bio producent i tekstopisac, Zorica Brunclik, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Gordana Stojićević, LJubiša Pavković, Miroljub Aranđelović Kemiš, Miša Mijatović, Slavko Banjac, Bane Mojićević...

Slavljenica se, najpre, od srca zahvalila svima koji su došli da joj uveličaju prvu promociju, a na njene reči sve prisutne pevačice i muzičari su joj priredili stojeće ovacije.

- Na disku je 10 pesama, pet je novokomponovanih - rekla je Kočijaševićeva.

- Moj sin Miloš Mihajlović je komponovao tri pesme i napisao tekstove za njih. Suprug Dragoslav Mihajlović Kanarinac mi je dao pesmu "Za naše venčanje", nastalu davnih godina kada smo počeli da se zabavljamo, dok mi je petu kompoziciju poklonio naš prijatelj Aleksandar Futa Radulović. Nažalost, naša draga Marina Tucaković nije stigla da napiše tekst za nju, pa je Miloš i za tu pesmu napisao reči. Ostalih pet pesama su izvorne, koje sam ranije snimila za Radio Beograd, a sada sam ih, za ovu priliku, prepevala. Sve je snimljeno u studiju i u produkciji Ace Sofronijevića. Nadam se da će neke od ovih pesama ostati i opstati.

Jasnin album "Uvek ista" je prvo izdanje Sofronijevićeve produkcijske kuće "AS studioton". Popularni harmonikaš priznao je da odavno nije imao tremu, uprkos tome što je već godinama u poslu, kao sada:

- Skoro nisam bio ovako uzbuđen. Ceo život, od onog dečkića koji je nosio harmoniku na čas muzičkog, do prvog orkestra i kulturno-umetničkog društva, imao sam čast da učim od velikih umetnika. Hvala vam prijatelji što ste mi pokazali put i veliko hvala mom učitelju LJubiši Pavkoviću koji je večeras sa nama. LJudi, mi smo napravili ozbiljan kreativni tim i želimo da se bavimo muzičkom produkcijom na pošten način. Bavićemo se sadržajima kakav je Jasnin album, ali i onim čega više nema. A nema više narodne muzike da se objavljuje, da se plasira. Kažu, nije komercijalno, a ja baš mislim da jeste, i da smo tek počeli da pravimo jednu kvalitetnu muzičku priču.

Jasna je, onda, uživo izvela nekoliko pesama, a premijerno je prikazan i spot za novu numeru "Kaldrma", nagrađen gromoglasnim aplauzom. Na pitanje da li joj je sada, kada vidi koliko ljudi joj je došlo na promociju, žao što ranije nije snimila album, pevačica je rekla:

- Sama sam kriva za višedecenijsku pauzu, ali, kada neko dobro peva, a sebe smatram takvom pevačicom, može da napravi ne znam koliko dugu pauzu, ali kada se steknu pravi uslovi, dobre pesme, produkcija i podrška orkestra Ace Sofronijevića, to bi trebalo da urodi dobrim rezultatom. Publika i vreme pokažu da li vredite. Negde sam pročitala nešto veoma pametno - ne možeš biti ako nisi, ni prestati ako jesi. Mlađim kolegama bih savetovala da rade pošteno, budu profesionalci, da ne otaljavaju posao i ne trče za novcem i slavom, jer to samo dođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor