EVROVIZIJA NEĆE BITI ODRŽANA U UKRAJINI Doneta odluka - ova zemlja će biti domaćin takmičenja

Novosti onlajn

17. 06. 2022. u 13:05

Organizatori "Pesme Evrovizije" najavili su da će sledeće godine takmičenje biti održano u Britaniji, jer ratom razorena Ukrajina nije u mogućnosti da ga bezbedno ugosti.

ЕВРОВИЗИЈА НЕЋЕ БИТИ ОДРЖАНА У УКРАЈИНИ Донета одлука - ова земља ће бити домаћин такмичења

Foto: Printscreen

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizuje događaj, saopštila je da je bila u razgovorima sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC o tome kako će održati događaj nakon što je Kaluški orkestar pobedio na ovogodišnjem izdanju.

Do ovog rešenja je došlo nakon razmatranja pitanja bezbednosti u zemlji, koja je trenutno u ratu sa Rusijom.

Umesto toga, EBU je rekao da će razgovarati sa Bi-Bi-Sijem da li će biti domaćin događaja u Britaniji, nakon što je Britanac Sem Rajder završio kao drugoplasirani.

- Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za domaćinstvo takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost, prenosi Dejli mejl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

OKTOBAR NA ZLATNOM PESKU: Ako ne želite da se oprostite od leta, pravac u Hurgadu – čeka vas sunce i toplo more