SLUCKI: "Evrovizija“ je instrument promovisanja dvostrukih evropskih standarda, "pobedu" nije omelo ni kršenje pravila

Novosti onlajn

15. 05. 2022. u 18:07

„EVROVIZIJA“ je sredstvo za promovisanje dvostrukih standarda, a ne kulturnih vrednosti, jer pobedu Ukrajine nisu sprečila čak ni gruba kršenja pravila, izjavio je Leonid Slucki, šef komiteta za međunarodne poslove Državne drume Rusije.

СЛУЦКИ: Евровизија“ је инструмент промовисања двоструких европских стандарда, победу није омело ни кршење правила

Foto: Printscreen/Jutjub

- "Evrovizija" je bila i ostala instrument promovisanja svih onih dvostrukih evropskih standara i jednostranih pristupa, a ne nikako ‘kulturnih vrednosti’ - napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

On je dodao da pobedu ukrajinske grupe „Kaluš orkestra“ nisu sprečila čak ni gruba kršenja pravila takmičenja, kao što su politički slogani sa scene, koje su organizatori nazvali humanitarnim gestom.

- Takozvanu ‘pobedu’ nije omelo čak ni direktno grubo kršenje pravila takmičenja, kao što su apeli ukrajinske grupe sa scene: ‘Pomozite Marijupolju, pomozite Azovstalju’, jer su politički demarši na takmičenju strogo zabranjeni - objasnio je on.

Prema rečima Sluckog, on ne žali što Rusija nije učestvovala na takmičenju.

Pobednik muzičkog takmičenja „Evrovizija 2022“, koje je završeno u nedelju uveče u italijanskom Torinu, bio je ukrajinski bend „Kaluš orkestra“ sa pesmom „Stefanija“. Prema ukupnim rezultatima glasanja publike i žirija, predstavnici Ukrajine dobili su 631 poen, postavši pobednici sa velikom razlikom od sledećeg takmičara – Velike Britanije, koja je dobila 466 glasova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)