BEZBEDNOST GLAVNO PITANJE: Ukrajina ne odustaje da bude domaćin "67. Evrosonga"

V.N.

15. 06. 2022. u 21:30

UKRAJINA je pre nekoliko dana počela pripreme za 67. "Evrosong", koji bi u maju 2023. godine trebalo da bude održan u toj zemlji, zahvaljujući trijumfu "Kaluš orkestra" i pesme "Stefanija" pre mesec dana u Torinu.

БЕЗБЕДНОСТ ГЛАВНО ПИТАЊЕ: Украјина не одустаје да буде домаћин 67. Евросонга

Foto: EPA

Predstavnik ministara Ukrajine u parlamentu Taras Melničuk saopštio je da je formiran organizacioni komitet za "Pesmu Evrovizije", ne govoreći ko su članovi.

Zamenik šefa kabineta predsednika Vladimira Zelenskog, Kirilo Timošenko, rekao je da je glavno pitanje za Ukrajinu i Evropsku radiodifuznu uniju bezbednost, kao i da su u pripreme za "Evrosong" uključena ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova Ukrajine.

Mada je Zelenski na "Fejsbuku" nakon pobede "Kaluš orkestra" objavio da će domaćin "Evrosonga" biti Kijev, Timošenko je naveo da se razmatraju različite lokacije za održavanje ovog muzičkog takmičenja, ali da ne može da kaže o kojim lokacijama je reč.

Podsetimo, zahvaljujući pobedama Ruslane i Džamale, Ukrajina je dva puta bila domaćin "Pesme Evrovizije" - 2005. i 2017. godine, i to oba puta u Kijevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)