BIO JE NAJVEĆI ŠMEKER BIVŠE JUGE: Šetao Beverli Hilsom, inženjer je mašinstva, a sada objavio slike na kojima izgleda kao beskućnik (FOTO)

Novosti online

15. 05. 2022. u 22:43

GLUMCA za kojim je mnogo filmskih uloga, šira publika bolje poznaje po novijim angažmanima u TV serijama, a nema nikoga ko bar jednom svojoj ljubavi nije zapevao njegove balade „Volim te, budalo mala“ ili „Zagrljeni“.

БИО ЈЕ НАЈВЕЋИ ШМЕКЕР БИВШЕ ЈУГЕ: Шетао Беверли Хилсом, инжењер је машинства, а сада објавио слике на којима изгледа као бескућник (ФОТО)

Foto: Instagram/Frano Lasić

Frano Lasić je imao samo 24 godine kada se 1978. na filmskom nebu pojavio kao mladi gospar Niko u filmu „Okupacija u 26 slika“ Lordana Zafranovića. Kao debitant igrao je bezbrižnog mladića iz stare dubrovačke porodice koji preko noći upoznaje tamnu stranu života i ljudi. Publika ga je takvog zavolela i prihvatila, a malo ko je znao da je već tada bio diplomirani inženjer mašinstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frano Lasić (@frano.lasic)

U vreme kada to nije bilo uobičajeno, roditeljima je za ponos ostavio tu diplomu, napustio Dubrovnik i otisnuo se u beli svet po neka nova znanja. Za čuvenu Fulbrajtovu stipendiju saznao je iz crtice u novinama tokom leta avionom iz Zagreba za Beograd, i otišao da studira glumu čak u Los Anđeles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frano Lasić (@frano.lasic)

Kao što se od detinjstva bez straha jedrilicom otiskivao na uzburkano more, tako je i tada zaplovio neizvesnim vodama filmske i muzičke umetnosti, kojima i danas plovi na svoj način. Gospodstveno, tiho i odmereno nosi oreol dubrovačkog gospara. Ko ne zna šta to tačno znači, evo objašnjenja Franovog slavnog sugrađanina, Iva Vojnovića, jednog od najvećih dramatičara hrvatske književnosti: „Ko je gospar je gospar. I punktum“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frano Lasić (@frano.lasic)

A nevano je sve šokirao objavama na Instagramu. Na sebi ima staru i pocepanu odeću, na glavi vunenu kapu i dugu bradu, zbog koje je još više neprepoznatljiv. Mada uz fotografije nije postavio nikakav status, njegovi pratioci su, posle početnog šoka, ipak shvatili da se Lasić, očigledno, priprema za novu ulogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frano Lasić (@frano.lasic)

(Najžena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VAŽNO ZA PENZIONERE Vučić najavio: Ukupno povećanje od 19,1 odsto