KONSTRAKTA SVE BOLJA NA KLADIONICAMA: Polufinale Evrovizije izmenilo situaciju

Novosti online

11. 05. 2022. u 17:54

NAKON sinoćne prve polufinalne večeri Evrovizije, stanje na kladionicama se promenilo - čini se da uživo nastupi itekako utiču na predviđanja ko će osvojiti najveće muzičko takmičenje na svetu.

КОНСТРАКТА СВЕ БОЉА НА КЛАДИОНИЦАМА: Полуфинале Евровизије изменило ситуацију

Foto: Printscreen Youtube/Eurovision song contest

Sinoć smo dobitli prvih deset finalista, a kladioničari su ove godine, makar za prvo polufinale, malo i omašili.

Nakon što su pravilno predvideli devet od deset takmičara u oba polufinala 2021. godine, jučerašnje rangiranje za kvalifikacije pogrešili su tri (ili dve, u zavisnosti od toga kada ste pogledali) kvalifikacije iz prvog polufinala. Dok su se Austrija i Švajcarska nadmetale za deseto mesto kladioničara – sa Švajcarskom koja je pobedila u toj bici – Island i Litvanija su bile pozicionirane daleko izvan zbirnih deset najboljih. Albanija i Letonija, na osmom i devetom mestu, izgledale su sigurnije, ali su izgubile na kraju i nisu prošle u finale ovogodišnjeg izdanja takmičenja.

Što se tiče favorita za pobedu, sinoćnja pomenuta iznenađenja su malo promenila situaciju na vrhu. Ukrajina, nakon uspeha u polufinalu, drži snažno vođstvo u klađenju. Italija je povratila svoju drugu poziciju, vraćajući Britanca Sema Rajdera na treće mesto. Švedska i Španija kompletiraju pet najboljih kao i ranije.

Naša umetnica Konstrakta nalazi se na 9. mestu, a sudeći po promenama koje su se desile nakon prve polufinalne večeri, možemo pretpostaviti da će se i pozicioniranje naše predstavnice promeniti nakon što publika uživo bude pogledala nastup za numeru "In corpore sano".

Prvih deset favorita za pobedu na današnji dan Evrovizije su:

1. Ukrajina

2. Italija

3. Ujedinjeno Kraljevstvo

4. Švedska

5. Španija

6. Poljska

7. Grčka

8. Holandija

9. Srbija

10. Norveška

(B92)

BONUS VIDEO - Miloš Biković kakvog ne poznajete

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)