OBIŠLA I ISUSOV GROB: Konstrakta sa delegacijom Srbije i još dvadesetak zemalja na predevrovizijskom muzičkom događaju "Izrael zove"

V. N.

08. 04. 2022. u 19:02

PREDSTAVNICA Srbije na 66. "Evrosongu" u Torinu, Ana Đurić Konstrakta, doputovala je u Izrael, na poziv organizatora tradicionalnog predevrovizijskog muzičkog događaja "Izrael zove".

ОБИШЛА И ИСУСОВ ГРОБ: Констракта са делегацијом Србије и још двадесетак земаља на предевровизијском музичком догађају Израел зове

Foto Instagram/eurovisionserbia_official

Naša delegacija prvo je posetila Jerusalim i bila na prijemu kod izraelskog ministra za Jerusalim i nasleđe. Naravno, Konstrakta je iskoristila priliku da obiđe Stari grad, prođe Isusovim stradalnim putem, vidi Hristov grob, ali i opere ruke na jednoj gradskoj česmi.

Potom su se uputili u Tel Aviv, gde su našoj predstavnici na svakom koraku prilazili fanovi "Pesme Evrovizije", ali i sasvim mala deca, da je pozdrave, fotografišu se sa njom i požele joj sreću.

- Drago mi je što sam u Izraelu, konačno mogla da upoznam i druge učesnike "Evorosonga", budući da je ovde više od 20 delegacija - rekla je Konstrakta. - Imamo priliku da popričamo dok šetamo uz obalu mora o onome što nas očekuje u Torinu. Ovo je sjajna priprema za to. Vidim da ljudi iščekuju "Pesmu Evrovizije" i naše nastupe. Iznenađena sam reakcijama jer vidim da stranci pevaju moju pesmu In Corpore Sano, iako ne razumeju reči, ali zato znaju koreografiju.

Konstrakta je u Tel Avivu prvi put nastupila pred inostranom publikom. Taj nastup bio je održan u "Menora areni", najvećoj dvorani u Tel Avivu, pred 10.000 ljudi. I dok Izrael peva "Umetnica mora biti zdrava", Konstrakta se i dalje dobro kotira na evrovizijskim kladionicama, od 40 zemalja, ona je na 15. mestu. Od ostalih republika bivše Jugoslavije, Hrvatska je na kladionicama trenutno na 33. mestu, Crna Gora je 35, Severna Makedonija 38, a Slovenija na neslavnom 39. mestu. Bosna i Hercegovina se ove godine ne takmiči zbog nedostatka finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti