BEOGRAĐANI SU ZAHTEVNA PUBLIKA: Pred večerašnji koncert u "Kombank dvorani", "Crvena jabuka" najavila još jedan za 15. april

V. M. P.

26. 03. 2022. u 12:45

SARAJEVSKA pop grupa "Crvena jabuka", koja će večeras održati rasprodati koncert u beogradskoj "Kombank dvorani", najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u džez-kantini "Lisabon", još jedan nastup na istom mestu, i to 15. aprila.

БЕОГРАЂАНИ СУ ЗАХТЕВНА ПУБЛИКА: Пред вечерашњи концерт у Комбанк дворани, Црвена јабука најавила још један за 15. април

Foto Zoran Jovanović

- Radimo od 1985. godine, iskreno, sa srcem i dušom, bez plaćenog marketinga i bavimo se pesmom - poručio je pevač Dražen Žerić Žera. - Koncert praviš zbog ljudi, a ne zbog svoje slike na portalu. U Beogradu sviramo 38 godina, uvek su bili lepi koncerti, a biće i ovi. Publika nas voli zbog pesama koje se bave životom. Sve što je sastavni deo života, ljubav, tuga, sreća, je u našim pesmama. Sve što čini život, čini i pesmu.

Mada beogradski koncert nosi naziv "Tvrđava", po poslednjem albumu iz 2020, Žera kaže da već uveliko rade novu ploču. Sa "Tvrđave" će odsvirati nekoliko pesama, a ostalo ćemo izabrati iz našeg bogatog repertoara na kom je 300 kompozicija. Grupi je, dodaje, koncepcija uvek bila da nemaju A1 na ploči, nego celinu od 10 ili 12 pesama:

- To su pesme koje traju, nisu kao jogurt, da traju sedam dana!

Što se tiče odnosa sa beogradskom publikom, Žera naglašava da je ona zahtevna, baš kao i sarajevska.

- Prvi koncert u Beogradu održali smo 1985. u Domu omladine i od tada imamo odličan fidbek Beograđana - tvrdi Žera. - Jer kad na bini sve štima, publika to oseti i vrati ti svojom energijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!