''KOMBANK DVORANA'' ĆE PROMENITI IME: Dom sindikata raspisao poziv za novog "naslovnog" sponzora na pet godina

S. V.

24. 02. 2022. u 07:52

TEK što su se Beograđani jedva navikli da Dom sindikata, posle velike rekonstrukcije i promene naziva 2018. godine nazivaju "Kombank dvoranom" , ova kulturno-umetnička ustanova ponovo menja ime. Objavljen je javni poziv za izbor naslovnog sponzora objekta, a zainteresovani se mogu prijaviti do 15. marta.

КОМБАНК ДВОРАНА ЋЕ ПРОМЕНИТИ ИМЕ: Дом синдиката расписао позив за новог насловног спонзора на пет година

Foto P. Milošević

Budući sponzor imaće pravo da promeni naziv objekta, tako što će imenu "Dvorana" da doda ime svog brenda, postavi nove oznake na fasadi i u unutrašnjosti zdanja.

- Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva domaća i strana preduzeća. Prijava mora da sadrži novčani deo, koji ne može biti manji od milion evra, kao i predlog imena objekta - navodi se u javnom pozivu Dvorane Doma sindikata.

Kako smo saznali, i pre objavljivanja ovog konkursa, bilo je već zainteresovanih kompanija za sponzorstvo. Odluku o dodeli ugovora, Dvorana će doneti u roku od 15 dana posle okončanja javnog poziva, te se očekuje da će vrlo brzo posle toga biti poznato čije ime će stajati na tabli čuvene dvorane na Trgu Nikole Pašića. Ugovor o sponzorstvu biće potpisan na pet godina.

Posle desetomesečne obnove, rekonstruisana dvorana Doma sindikata otvorila je vrata za posetioce krajem aprila 2018. godine. Vrednost radova bila je 4,5 miliona evra.

Dvorana Doma sindikata građena je od 1947. do 1955, a svečano je otvorena 13. juna 1957. godine. Od tada, do danas, ovde se održavaju mnogi značajni kulturni događaji, među kojima je bio i prvi Fest davne 1971. godine. Inače, u aprilu 2013. godine Vlada Srbije proglasila je kompletnu zgradu Doma sindikata za spomenik kulture.

OD LUJA ARMSTRONGA DO LEPE BRENE

NA bini Doma sindikata nastupali su Luj Amstrong, Bi Bi King, Ela Ficdžerald, ali i domaće zvezde poput Đorđa Marjanovića, Olivere Katarine...

Legendarni folk pevač Miroslav Ilić ovde je održao 29 nastupa, a Lepa Brena 33 uzastopna koncerta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?