PRVA STANICA - ZAGREB: "Partibrejkersi" rođendanskim koncertima obeležavaju 40 godina rada

V. N.

18. 01. 2022. u 13:34

BEOGRADSKA rok grupa "Partibrejkersi" ove godine obeležava četiri decenije karijere, a prvi rođendanski koncert zakazali su za 26. februar u zagrebačkoj Tvornici kulture, gde su nastupali mnogo puta.

ПРВА СТАНИЦА  - ЗАГРЕБ: Партибрејкерси рођенданским концертима обележавају 40 година рада

Foto ATA Images

"Žurkolomce" su u avgustu 1982. osnovali pevač i tekstopisac Zoran Kostić Cane, gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Kostandinović, i bubnjar Goran Bulatović Manza.

Prvi nastup "Partibrejkersi" su imali 4. oktobra iste godine, u "Dadovu", kao predgrupa rokabili bendu "Fiftis", koji je osamdesetih važio za jednu od tri najperspektivnije grupe u SFRJ. Na početku karijere u Zagrebu su za tri dana održali pet koncerata, a na poslednjem im je inženjer zvuka bio Branimir Džoni Štulić.

Na veliku radost svojih obožavalaca širom bivše Jugoslavije, "Partibrejkersi" od osnivanja kontinuirano snimaju albume i drže koncerte. Osim što su prihvaćeni od kritike, dobro su prihvaćeni i od publike u regionu, ne samo zbog svoje muzike, već i zbog antiratnog aktivizma sa projektom "Rimtutituki".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima