UNUK ANE BEKUTE SE OPROSTIO OD MRKE: Mnogo vremena je provodio sa njim, uputio mu dirljive reči

Novosti online

28. 11. 2021. u 17:34

POLITIČAR Milutin Mrkonjić Mrka preminuo je juče u Beogradu nakon teške bolesti.

УНУК АНЕ БЕКУТЕ СЕ ОПРОСТИО ОД МРКЕ: Много времена је проводио са њим, упутио му дирљиве речи

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vest o njegovoj smrti duboko je potresla njegovu partnerku Anu Bekutu sa kojom je bio poslednjih deset godina u vezi.

Pored Bekute i mnogobrojnih kolega i prijatelja, od Mrke se oprostio i Anin unuk, Branko Polić, koji je mnogo vremena provodio sa političarem dok je bio živ.

Branko je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa Mrkom, pa se potresnim rečima oprostio od njega.

- Voli te tvoj Bane - napisao je kratko Branko uz Mrkinu fotografiju.

Inače, dok je Milutin Mrkonjić bio u bolnici, uz Anu su sve vreme bili njeni unuci koji su joj bili najveća podrška u teškim trenucima zbog njegovog lošeg stanja.

Ko je bio Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić je rođen u Beogradu, 23. maja 1942. godine, a diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Takođe je bio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mestu ga je zamenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Supruga Milutina Mrke Mrkonjića je Dragana Daša Mrkonjić, koja je godinama radila kao advokat, a kasnije i kao sudija. NJih dvoje su bili u braku više od 30 godina.

Od 2012. godine je bio u vezi sa poznatom pevačicom Anom Bekutom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)