OGLASIO SE REDITELJ KOG JE RANIO BOLDVIN: Evo šta je rekao nakon jučerašnje tragedije

Tanjug

23. 10. 2021. u 21:30

FILMSKI režiser DŽoel Souza koga je u nesrećnom slučaju na setu upucao holivudski glumac Alek Boldvin rekao je danas da je jako potrešen zbog smrti svoje koleginice, snimateljke Haline Hačins koju je Boldvin usmrtio.

ОГЛАСИО СЕ РЕДИТЕЉ КОГ ЈЕ РАНИО БОЛДВИН: Ево шта је рекао након јучерашње трагедије

Foto: Tanjug/AP Photo

Souza je pogođen u rame kada je Boldvin na setu pucao dok je glumio, piše Rojters.

- Jako sam potrešen gubitkom moje prijateljice i koleginice Haline. Bila je ljubazna, živahna, neverovatno talentovana, borila se za svaki centimetar i uvek me je gurala da budem bolji - rekao je Souza.

Hitac je pogodio snimateljku Haline Hačins u grudi, saopštila je kancelarija šerifa okruga Santa Fe, a ona je umrla od zadobijenih rana na licu mesta, dok je Souza koji je stajao iza nje bio prebačen u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Souza nije izneo detalje o nesreći i svojim povredama, ali je rekao da je zahvalan zbog izliva ljubavi koji je dobio od filmske zajednice i ljudi iz Santa Fea, kao i stotinama stranaca.

U petak je sudija Santa Fea odobrio nalog šerifovoj kancelariji za zaplenu vatrenog oružja, odeće, kamere, video kaseta i municije sa ranča Bonanza Krik u blizini Santa Fea, gde je Boldvin snimao niskobudžetni film "Rust".

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, preneo je ranije Bi-Bi-Si.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši „hladan pištolj", stoji u zapisniku.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: NAGRAĐENI U VENECIJI I BEOGRADU: Sa akterima filma "Oaza", štićenicima doma "Sremčica"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)