OSUMNJIČENE TRI OSOBE: Rasvetljen požar u kući kćerke pokojnog pevača Sinana Sakića, u Loznici

V. Mitrić

22. 10. 2021. u 23:02

POLICIJA u Loznici podnela je krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu Loznica protiv sugrađana R. S. (43), A. V. (33) i S. D. (35), koji su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, saznaju "Novosti".

ОСУМЊИЧЕНЕ ТРИ ОСОБЕ: Расветљен пожар у кући кћерке покојног певача Синана Сакића, у Лозници

Đulkica Sakić, Foto Instagram/djulkica

Ovim je rasvetljen, policijski, požar koji se dogodio u maju prošle godine u kući Đulkice Sakić, kćerke pokojnog folk pevača Sinana Sakića iz Loznice, u Ulici Mačkov kamen, na jednom od gradskih uzvišenja, prema Vukovom Tršiću. Zvanično je ustanovljeno da je, tom prilikom, načinjena šteta od 2,5 miliona dinara. Jedan od osumnjičenih je Đulkicin blizak srodnik.

Foto Novosti

Sinan Sakić, Foto N. Skenderija

 

Odmah posle uviđaja, tadašnji v. d. javnog tužioca u Loznici, Zoran Nestorović, rekao je da je u pitanju podmetnuti požar, što je sada i potvrđeno. Dvojica od trojice osumnjičenih su, trenutno, iza rešetaka zbog ranijih kriminalnih radnji. Sva trojica su stari znanci policije kao akteri kriminala, ali i oni kojima su neki u policiji, u vreme bivšeg rukovodstva u PU Loznica, znali da "progledaju kroz prste" i te kako. Od njih su, tobože, dobijali važne informacije, koje, istina je, nikada nisu iskorišćene za neku ozbiljnu krivičnu prijavu.

I za najbolje kriminalističke stručnjake, ovaj događaj je, što se rasvetljavanja tiče, ličio na neku vrstu nemoguće misije, jer je na licu mesta ostalo sasvim malo tragova. Vrsna ekipa kriminalističkih inspektora, radeći danonoćno, prvo je uspela da dođe do toga ko su akteri, onda da ih poveže sa tim događajem, i sve to, na kraju, valjano potkrepi dokazima i svedočenjima.

Kako "Novosti" saznaju iz krugova koji su bliski istrazi, i pred tužiocem neće biti lak posao da bi napisao valjanu optužnicu, koju bi potvrdio sud, a kojom bi, eventualno, učesnici bili osuđeni. Naši izvori ne žele, u interesu dalje istrage, da otkriju šta je čija uloga bila od ove "trojke".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)