SIN SAOPŠTIO LEPE VESTI: Marina Tucaković skinuta sa respiratora

V. N.

15. 09. 2021. u 22:31

ZDRAVSTVENO stanje autorke tekstova najvećih jugoslovenskih i srpskih hitova Marine Tucaković (67) dodatno se pogoršalo, a kako je u međuvremenu pozitivno testirana na virus korona, juče je prebačena iz privatne klinike u KBC "Dragiša Mišović", koji je u kovid-sistemu.

СИН САОПШТИО ЛЕПЕ ВЕСТИ: Марина Туцаковић скинута са респиратора

GOŠĆA Marina Tucaković sa Suzanom Jovanović i Sašom Popovićem u junu u hotelu "Hilton" , Foto ATA Images

- Marina je u toku večeri skinuta sa respiratora i oseća se mnogo bolje. Ona je žena koja se neverovatnom snagom i pozitivnom energijom lavovski bori sa svime što ju je zadesilo. Svi se nadaju njenom brzom oporavku i izlasku iz bolnice - saopštio je dobro obavešten izvor.

Marinina bitka sa rakom dojke traje već tri godine, a njen sin Milan Laća Radulović objavio je na društvenim mrežama da je rak metastazirao na jetru, pluća, mozak i kosti.

Zamolio je sve prijatelje i drage ljude da šalju dobru energiju, dodavši:

- Sledi borba za moju majku, za mog heroja i sve što je učinila za nas. Žilavi smo, ne damo se.

Da je Marini loše javnost je saznala dan ranije, upravo zahvaljujući Laći koji je na "Tviteru" objavio da mu majka ima gušenja i zamolio da mu neko preporuči tehničara koji može da je pregleda u njihovoj porodičnoj kući na Vračaru, jer je na dolazak hitne pomoći morao da čeka četiri sata. Tucakovićeva je zbrinuta, a ispred njihovog doma okupili su se novinari, pa je Laća još jednom tvitovao i zamolio sedmu silu da se skloni ispred ulaza njegove kuće.

- Ne želim da svaljujem ovo na zdravstvo, svi znamo da je haos u zemlji i da je svuda s.anje, ovo je samo jedna služba koja je otkačila moju majku, teškog pacijenta - rekao je Laća za medije.

- Novinari su se u jednom trenutku skupili ispred kuće, navikao sam na njih. Bila ih je gomila kada smo iznosili mrtvog brata, slikali su mi i majku kada je padala na aerodromu.

Foto N. Fifić

Podsetimo, 1. decembra 2008. u 24. godini preminuo je Miloš, stariji sin Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Radulovića Fute. Marina ga je pronašla mrtvog u krevetu, u porodičnoj kući, a prsti na rukama su mu već bili modri. Miloš je sahranjen tri dana kasnije na Novom groblju, a Marina o tragediji dugo nije želela da govori.

- Nisam želela da vidim rezultate obdukcije - priznala je godinama kasnije u jednom intervjuu. - Šta mi to znači? Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo... Kakve to veze ima?

To mi nije bitno. Ja sam sa tom decom bila 24 sata. Imali su sve, vodila sam računa, ali eto, društvo ih je povuklo. Posle Miloševe smrti nisam radila nekoliko meseci. Nikad se od toga nisam oporavila, ali, život ide dalje. Imam veliku volju za životom i to me gura napred.

Tucakovićeva se, otkako joj je dijagnostikovan kancer, povukla iz javnosti. Poslednji put videli smo je u junu, na promociji povratničkog albuma folkerke Suzane Jovanović, na koju je došla u invalidskim kolicima. Nedavno je prošla kroz šesti ciklus hemoterapije, priznavši kako je izmorena, ali se i dalje bori i ne gubi nadu i optimizam.

Marina je napisala neke od najlepših pesama na našoj estradi i važi za jednog od najvećih stručnjaka u svom poslu. Njen prvi hit bio je "Dodirni mi kolena", lična karta pop grupe "Zana", Zdravku Čoliću napisala je "Rušku", "Čija je ono zvijezda", "Noć mi te duguje", "Okano" i niz drugih hitova, Oliveru Mandiću "Ljuljaj me nežno", "Smejem se, a plakao bih", "Pitaju me, pitaju", "Bobane"... Za Olivera Dragojevića napisala je "Što to bješe ljubav", za "Magazin" - "Tri sam ti zime šaptala ime", za Severinu "Gas gas" i "Tridesete"... Marinine pesme pevaju i Ceca Ražnatović, Dragana Mirković, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Saša Matić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Aca Lukas...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna