ZAMBIJA ODAJE POČAST ĐORĐU BALAŠEVIĆU: Panonski mornar dobio vanvremensko priznanje

Novosti online

19. 07. 2021. u 22:50

NAKON Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja, pa i bugarskih i poljskih gradova, još jedna država Zambija, koja je tri puta veća i od bivše Jugoslavije, odaje počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru Đorđu Balaševiću.

ЗАМБИЈА ОДАЈЕ ПОЧАСТ ЂОРЂУ БАЛАШЕВИЋУ: Панонски морнар добио ванвременско признање

Arhiva

Njegov sin Aleksa sa svojom suprugom Nikolinom i najbližim saradnicima stigao je na ceremoniju u Lusaku, gde ga je primio gradonačelnik. Mladi umetnik i producent filma "Megdan" prethodno je preuzeo mornasku kapu, kao dar njegovih domaćina.

- Prizor u njegovom stilu, da nas sve naježi i učini ponosnim. Na aerodromu Keneth Kaunde dočekala me je svečano KAPA ZAMBIJSKE MORNARICE uručena od strane žandara sa slikom na kojoj piše "Žandara nema koji ne zna moj lik" stih iz pesme mog oca, našeg nacionalnog blaga. AMIN - poručio je Aleksa Balašević.

U Zambiji Aleksa će provesti nekoliko dana.

- Danas nas je primio gradonačelnik Lusake. To je grad orprilike kao nekoliko Beograda, Zagreba, Sarajeva. Miles Sampa nas je ispred svog grada pozvao u svoju kuću gde smo mu odneli od našeg grada poklon novosadski sat. Nisam mogao da mu objasnim da "je jedna varoš u koju se vraćamo" ali nakon što nas je sproveo Lusakom Đolete već vidim; "Nije svaka varoš ko Lusaka". Veliki ponos za sve nas, nadam se da će Novi Sad uskoro dobiti svog velikog brata Lusaku, i da Đoletova funkcija ambasadora dobre volje još uvek traje i trajaće - kaže Balašević.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)