"NAS DVOJE NIKAD NISMO PRESTALI DA BUDEMO JEDNO!" Olivera Balašević i dalje neutešna nakon smrti voljenog supruga

Novosti online

23. 06. 2021. u 21:55

ČETIRI meseca posle smrti supruga Đorđa Balaševića, Olivera Savić-Balašević, priredila je na Paliću teatarsko predstavljanje jedne knjige, u kojoj se prisetila njihovog prvog susreta, ali i poslednjeg čardaša koji joj je izveo pod prozorom. Promocija je protekla veoma emotivno, a Olja nije krila suze.

НАС ДВОЈЕ НИКАД НИСМО ПРЕСТАЛИ ДА БУДЕМО ЈЕДНО! Оливера Балашевић и даље неутешна након смрти вољеног супруга

Foto D. Dozet

Podstaknuta aplauzima, setno je pričala o nedavno preminulom suprugu.

Balaševićeva supruga otkrila je kako se nosi sa bolom, u čemu pronalazi inspiraciju i razlog za osmeh.

- Nas dvoje nikada nismo prestali da budemo jedno. Tako smo vaspitani, naučeni smo da lični, emotivni doživljaj držimo u sebi, da ga nosimo sa sobom. Jeste to sve kompleksno, ali to je sada tako. Borim se, moram. Tu su moja deca, moje dve unuke Simona i Petra - ispričala je i dodala - Đole je u svim našim uspomenama i sećanjima, a u svakom njihovom delu su naše priče i naš smeh. Veoma sam ponosna na svoju decu, na njihovo držanje i istrajavanje. Način na koji se oni, sa ogromnim razumevanjem za mene, nose sa našim gubitkom ohrabrujuć je i podsticajan - dodaje ona.

Foto D. Milovanović

Porodica Balašević će svaki atom snage utrošiti da sećanje na čuvenog panonskog mornara traje i da se prenosi i na naredne generacije.

- Ono što je sada na ovom četvercu bez kormilara jeste da se nosimo istrajno i postojano u odnosu na ono što je Đoletov legat. Uspomene na njega i naše emocije ne može niko oduzeti – zaključila je Olivera.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)