TREĆI RAZVOD VEDRANE RUDAN: LJubav mog života u trenu se pretvorila u horor

Novosti online

16. 07. 2021. u 15:21

KNjIŽEVNICA Vedrana Rudan (71) na svom blogu pisala je osvom trećem razvodu.

ТРЕЋИ РАЗВОД ВЕДРАНЕ РУДАН:  Љубав мог живота у трену се претворила у хорор

Foto M. Anđela

- J**ote! Da mi je to neko rekao? Ljubav mog života u trenu se pretvorila u horor. A sve je bilo na našoj strani. Ja sam imala lovu i želela njega, on je želeo mene jer sam imala lovu. Bili smo idealan par. Razvod će biti skup, ko miksana jaja svetog Petra. Biskup mi je rekao da Crkvi moram da poklonim svoj teren iznad Mošćeničke Drage, na njemu da izgradim kapelicu od sto i pedeset kvadrata i parkiralište za sedamdeset auta. "Presvetli", rekla sam, "to će biti crkva. Kapelice su male, zato se i zovu kapelice".

"Kakav greh, takva kapelica. Trebalo bi izgraditi katedralu, grešnice! Srećom, ja sam milosti pun, tvoja pokojna majka bila je naša najveća donatorka. Poklonila mi je ovaj veliki zlatni krst koji stalno nosim, donirala je i novac za renoviranje Katedrale. Da zna šta si učinila, digla bi se iz groba i proklela te"! - napisal je u blogu Vedrana.

- Buljila sam u njegove cipele. Takve nose princ Čarls i moj budući bivši muž. "Papa će odlučiti da li može vaš brak da poništi zbog nekonzumacije ili ćeš morati još nešto doplatiti. Ovo je moja zadnja"!

"Vaša Svetosti, imate li milosti?" Ušao je u Ferari Portofino i nestao - napisala je književnica i dodala da im je bilo lepo.

- U Orebiću mi je iz nečijeg vrta ukrao sadnicu dubrovačkih korala. Kad bismo izašli na večeru plaćao je mojim novcem, ali je naručivao hranu bez soli jer imam visok pritisak. Mojim je parama kupio auto na svoje ime, ali me tim autom vozio u hitnu kad bi mi skočio ili pao pristisak. Sve je bilo tako je**no normalno.

A onda sam čula kako govori preko telefona: "Da, Živka, ništa se nije promenilo, slavićemo u Vili Opatiji. Ne brini, neće biti samo povrće kuvano na pari, vlasnik mi se zakleo da će biti i prasetine i ćevapa…"
Srce mi je krenulo da lupalo, pa stalo. U nedelju je trebalo da slavimo rođendan njegove ćerke Vivijan, dobila je ime po kreatorki Vestvud. Svi smo je zvali Vivi. Moj budući bivši muž se zove Vito, u ličnoj mu piše Vito Benvenuto. Neki su mi prijatelji zamerali što sam se udala za Italijana, to je bilo pre ovog fudbalskog prvenstva. Ne vole Italijane jer na granici za**bavaju zbog PCR-a - u svom stilu je napisala Vedrana Rudan i dodala da je na takve zamerke odgovara da se udaje iz ljubavi i da nije bitno ko je odakle, jer smo "svi crveni ispod kože" i da je bitno da je dobar čovek.

- Branila sam zločinca iz dubine srca svog. A onda… Sačekajte, samo da popijem Lineks forte.
Kad je isključio telefon, rekla sam: "Na rođendan neće doći nikakva Živka! Nema j**ene šanse! Kako to možeš da učiniš Vivi?! Reci ko je Živka?!"
Seo u ugao dnevnog boravka i promucao: "Voliš li me?"
"Naravno da te volim? Kakvo je to pitanje? Ali svaka ljubav ima svoju granicu. Ne volim te toliko da bih s nekom Živkom sela za isti sto. Jesi normalan? Zaboravio si šta su nam radili? Nije to bilo pre sto godina, bilo je pred samo trideset. Ko je Živka?!"

Vedrana je napisala da je trenutno na lekovima i Šargarepi:

- Trenutno sam na apaurinima, heleksima, rehidromiksu i kuvanoj šargarepi. Istovremeno patim od depresije i dijareje. Doktor Nikolić je rekao da to izaziva jedno drugo. Zaboravila sam je prvo bila dijareja ili je prvo bila depresija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna