„GRAND PRODUKCIJA” SE OGRAĐUJE OD SADIKA: Mržnju ne tolerišemo

V. N.

01. 07. 2021. u 18:47

VELIKA se prašina digla u vezi sa slučajem Sadika Hasanovića, ovogodišnjeg finaliste takmičenja "Zvezde Granda", inače člana grupe "Sateliti" koja, između ostalog, peva o klanju Srba po Bratuncu.

„ГРАНД ПРОДУКЦИЈА” СЕ ОГРАЂУЈЕ ОД САДИКА: Мржњу не толеришемо

Foto Fejsbuk

Tim povodom, "Grand produkcija" objavila je zvanično saopštenje u kom ističe da "Zvezde Granda" punih 17 godina, koliko traju, insistiraju na tome da "muzika ne poznaje granice, i ne deli nas po naciji, veri ili boji kože".

- Ono na šta kao produkcija ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo da imamo saznanja, osim onih neopohodnih za samo takmičenje - napominju u "Grandu". - Svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i zbog gledalaca svih nacionalnih pripadnosti, smatramo da se moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića, načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice.

Sadik, rodom iz Srebrenika, u bendu "Sateliti" pevao je nekoliko godina, od dečačkih dana. Grupu je, navodno, osnovao njegov otac Muto koji mu je bio glavna podrška tokom nedavno završenog takmičenja. "Sateliti" postoje još od 1989, a široj javnosti su postali poznati pre sedam godina, zahvaljujući šaljivoj pesmi "Fejsbuk". Sadik je tada, kao trinaestogodišnjak, bio glavni vokal u numeri, a u bendu je od 11. godine. "Sateliti" su, međutim, snimali i ratnohušačke pesme, između ostalog, i "Ko na Božić u Kravicu dođe". Snimak, gde uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi, postao je viralan na društvenim mrežama.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage vojske BiH, predvođene ratnim zločincem Naserom Orićem, napale selo, i tom prilikom je poginulo 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Pesmu je napisao jedan od pripadnika jedinice Nasera Orića, po imenu Rizo. Osim nje, "Sateliti" su snimili i numeru posvećenu Oriću - "Oj, Nasere, srebrenički sine". Na "Fejsbuku" je okačena fotografija gde su zajedno Orić i Sadik Hasanović.

MARIJA BRINE SAMO DOK JE TAKMIČENjE

MARIJA Šerifović, Sadikov mentor u "Zvezdama Granda", kratko je prokomentarisala sve što se dešava oko Hasanovića:

- Moram da istaknem da sam svojim kandidatima posvećena tokom samog takmičenja, odnosno tokom trajanja istog. Za sve što se dešava mimo samog takmičenja, nemam komentar.

Foto Instagram/sadikhasanovic.official

Marija i Sadik

HASANOVIĆ: BIO SAM KLINAC

POSLE oglašavanja produkcije, juče po podne je usledilo i Hasanovićevo saopštenje, na "Fejsbuku", gde, između ostalog, navodi:

- Umesto najlepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata, meni se život pretvorio u pakao. Imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time, ali, biti Bosanac znači i voleti i poštovati druge ljude, nacije i vere. Izrastao sam baš u takvog čoveka. Kada sam zapevao spornu pesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13-14 godina. Nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac. Volim svoju zemlju, ali neizmerno poštujem Srbiju. U Beogradu sam proveo najlepše trenutke. Izvinjavam se ukoliko sam ikog u regionu povredio ili učinio da se oseća loše. Želim da budem neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!