OD DŽEJA DO ĐORĐA NA GITARSKI NAČIN: "Dok'n'ritam" završen posvetom nedavno preminulim legendama

M. Ć.

12. 06. 2021. u 20:41

DUGOMETRAŽNI film "Muškatle, cveće Vojvodine", koji je režirao Čongor Sazo, dobio je glavnu nagradu žirija na šestom festivalu "Dok'n'ritam", u petak završenom u Domu kulture Studentski grad, na Novom Beogradu.

ОД ЏЕЈА ДО ЂОРЂА НА ГИТАРСКИ НАЧИН: Докнритам завршен посветом недавно преминулим легендама

Bubnjari Dragoljuba Đuričića / Foto Dok'n'ritam

Specijalno priznanje žirija pripalo je ostvarenju "Odpotovanje (odlaženje)", rediteljke Petre Seliškar, posvećenom slovenačkom pesniku i muzičaru Tomažu Pengovu. Po glasovima publike, najbolji je bio kratki dokumentarac Tamare Tasić "Za sve ste vi krive" koji preispituje šta je idealno prijateljstvo i da li ono, uopšte, postoji.

Posle proglašenja pobednika, priređen je nesvakidašnji koncert, nazvan "Nebeski potpuri - The show must go on". Bend "Lagana sreda", koji je trijumfovao na petom "Bunt rok festivalu", izveo je, u svom maniru, uz značajne aranžmanske promene, hitove brojnih naših pevača i muzičara koji su nas napustili u prethodnih nekoliko meseci, uz prigodne video ilustracije.

Za početak, odabran je klasik iz Vojkana Borisavljevića, "Ljubav je samo reč", a odmah zatim usledilo je najveće iznenađenje - "Jedan, dva" Džeja Ramadanovskog, na rokerski način. Dalje su se nizale posvete "Lutajućim srcima" ("Još malo"), čija dva člana su nas nedavno napustila, pa Miši Aleksiću ("Riblja čorba") uz "Ostaću slobodan", kao i Đorđu Balaševiću ("Živeti slobodno").

Setili smo se i gitariste "Direktora" Peđe Tošovića, basiste ČBS Mikice Zdravkovića, posvetu na gitarski način su dobili i Predrag Živković Tozovac, Branko Marušić Čutura, Đorđe Marjanović, Sanja Ilić i Zoran Simjanović.

Na scenu su izašli i bubnjari Dragoljuba Đuričića, ne bi li na poseban način odali počast svom preminulom učitelju i vođi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave