ŽELELI SMO SEDNICU NA KOLARCU: Iz Sokoja navode da su od Skupštine uživo 30. maja odustali posle nejasnih smernica

V.N.

08. 06. 2021. u 09:50

ČELNI ljudi Sokoja reagovali su na tekst objavljen 6. juna, u štampanom izdanju "Večernjih novosti", kao i na internetu, vezano za elektronski održanu sednicu skupštinu ove organizacije, 30. maja, koja je podigla dosta prašine.

ЖЕЛЕЛИ СМО СЕДНИЦУ НА КОЛАРЦУ: Из Сокоја наводе да су од Скупштине уживо 30.  маја одустали после нејасних смерница

Foto D. Milovanović

U pomenutom tekstu, Darko Glavaš, član Kriznog štaba Grada Beograda, naveo je da održavanje skupština uživo tada nije bilo zabranjeno, uz pridržavanje epidemioloških mera, i u kontrolisanim uslovima. Iz organizacije muzičkih autora Srbije, međutim, iznose drugačije argumente.

- Kako je postojala namera organa Sokoja da se održi sednica skupštine sa fizičkim prisustvom članova, a imajući u vidu da je na snazi Naredba o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, prema kojoj je zabranjeno okupljanje više od pet lica, kao i dilemu u vezi sa primenom odluke Vlade Republike Srbije o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od kovida 19 na teritoriji grada Beograda (da li se ograničenje odnosi na Sokoj ili ne), radi izbegavanja svake nedoumice, Sokoj se dogovorio sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca, da se precizno obrate gradskom Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, nadajući se pozitivnom i jasnom odgovoru - piše u saopštenju.

Kako se dalje navodi, zadužbina se 19. maja obratila sekretarijatu za održavanje sednice skupštine 30. maja (13.00), sa 260 učesnika. U odgovoru, koji je stigao sutradan, navedeno je da se sednica može održati, ali je, pored ostalog, naglašeno da se sve propisane mere moraju poštovati, i da je broj učesnika ograničen.

- Da li je zaista Sokoj takav odgovor mogao da protumači kao dozvolu za održavanje sednice Skupštine sa 260 lica? - pitaju se u organizaciji muzičkih autora Srbije.

- Posle ovakvog odgovora, a na snazi su bile mere koje dozvoljavaju prisustvo znatno manjeg broja lica, Sokoj je odustao od organizovanja sednice sa fizičkim prisustvom članova.

Na kraju, iz Sokoja stiže još jedno pitanje.

- Ako su naši organi zaista želeli da izbegnu sednicu sa fizičkim prisustvom, kako se neistinito sugeriše, zašto bi zakazivali salu u Kolarcu i zašto bi se obraćali Sekretarijatu za odobrenje?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)