NIJEDNOG PRIJATELJA NISAM ZAPOSLIO: Direktor Sokoja Dejan Manojlović tvrdi da nije bilo malverzacija

E. R.

05. 06. 2021. u 10:11

NA pitanje "Novosti" da li je tačno da je u godini korone, u kojoj izvođači nisu imali od čega da žive, od para autora, za savetnike doveo petoricu svojih prijatelja, i to za velike plate, direktor Sokoja Dejan Manojlović za "Novosti" je odgovorio da to nije tačno.

НИЈЕДНОГ ПРИЈАТЕЉА НИСАМ ЗАПОСЛИО: Директор Сокоја Дејан Манојловић тврди да није било малверзација

Foto D. Milovanović

Iako je kompozitor Zoran Radetić, čak, izjavio da "direktor Sokoja prima platu od 280 i nešto hiljada dinara, dok su plate njegovih prijatelja savetnika oko 180.000 dinara, što je na mesečnom nivou protivvrednost 12.000 evra, Manojlović je i to negirao.

- Nije tačno da sam kao direktor zaposlio pet svojih prijatelja za savetnike, štaviše, nisam zaposlio nijednog svog prijatelja - tvrdi direktor Sokoja, za naš list. - Što se tiče zarada, niko od zaposlenih nema ni blizu 280.000 dinara.

Manojlović nije odgovorio koliko tačno savetnika ima, ali je potvrdio pisanje "Novosti" da je obračun plata izmestio u računovodstvo jedne privatne agencije, iako Sokoj ima računovodstvo koje obrađuje autorske tantijeme.

- Tačno je, ali nema ničeg spornog u angažovanju računovodstvene agencije - kaže prvi čovek Sokoja.

- Izmeštanje obračuna zarada ni na koji način ne utiče na transparentnost ukupnih troškova za zarade zaposlenih.

Pitali smo i da li je tačno da je njegov savetnik Janko Balandžić, predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, a Manojlović je bio kratak:

- Sokoj kao poslodavac ne prikuplja informacije o eventualnom članstvu zaposlenih u političkim strankama.

Dejan Manojlović, Foto pi-ar

Mnogi navode da ne postoji transparentnost u Sokoju, od zapošljavanja, preko trošenja novca, do isplate autora i onog što se emituje, međutim, Manojlović tvrdi da su članovi Sokoja transparentno obavešteni, i to preko portala za autore, sajta, saopštenja i mejlovima koji im se šalju. To uključuje sve relevantne podatke kada su u pitanju isplate, kao i poslovanje same organizacije, podrazumevajući i finansijske i revizorske izveštaje.

Zamoljen da prokomentariše najavu autora da će tužiti Sokoj zbog neregularne izborne skupštine, direktor kaže da je sednica skupštine, pa samim tim i glasanje, održana u skladu sa aktima Sokoja, tako da nema osnova za tužbu.

Softver koji tačno zna koliko se i šta emituje u svakom mediju, a koristi se u svetu, Sokoj nema, kaže direktor, već koristi onaj za prepoznavanje emitovanja, ali u cilju kontrole onoga šta emiteri prijavljuju, a pored toga vrši i dodatni interni monitoring:

- Problem je što stara izdanja nisu digitalizovana i za njih nema audio-otisaka, već ih Sokoj pribavlja od svojih članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)