UHAPŠENI ČLANOVI ELEZOVE GRUPE: Umešani u više teških krivičnih dela?

O. M.

18. 05. 2021. u 14:49

MUP Republike Srpske uhapsio je Nedeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa delovanjem kriminalne grupe Darka Eleza, saznaju "Novosti".

УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ ЕЛЕЗОВЕ ГРУПЕ: Умешани у више тешких кривичних дела?

Foto: MUP RS

- Osumnjičeni su uhapšeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvetljavanja više teških krivičnih dela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne Mugrupe na čije je čelu bio Darko Elez - kaže izvor blizak istrazi.

Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani 5. septembra 2018. godine u Banjaluci.
Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu sa krađom Škode Octavie, koja je korištena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banjaluke.
Takođe, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.
Elez je izručen iz Srbije i po rešenju Suda BiH se nalazi u pritvoru. Prema pisanju ATV MUP Srbije mu je ukinuo državljanstvo te zemlje, što bi moglo dovesti do toga da mu se sudi i po optužnici u predmetu "Lutka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)