ČUVAJU SLUŽBENIKE I KORISNIKE: Fond PiO RS odoleo pandemiji

18. 05. 2021. u 13:27

POJAVOM pandemije virusa korona, u martu prošle godine, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske formirao je Štab za vanredne situacije, kao operativni organ za razmatranje i donošenje mera u cilju preventivne zaštite zdravlja zaposlenih, osiguranika i korisnika prava i nesmetano odvijanje poslovnih procesa i u vanrednim okolnostima, koji je do sada održao 200 sednica - kaže za „Novosti“ dr Mladen Milić, direktor Fonda PiO RS.

ЧУВАЈУ СЛУЖБЕНИКЕ И КОРИСНИКЕ: Фонд ПиО РС одолео пандемији

Foto Novosti

-U proteklih četrnaest meseci Štab je- po rečima dr Milića- nizom mera, zaključaka i naredbi koje su provedene kod zaposlenih u svim organizacionim jedinicama Fonda PIO, širom Republike Srpske, u potpunosti opravdao formiranje i ulogu u borbi sa nevidljivim neprijateljem, oličenim u virusu korona.

Foto: V.Mitrić

 

-Najveći uspjeh u radu Štaba su sačuvano zdravlje i životi ukupno 600 zaposlenih radnika, što je najvažniji rezultat njegovog rada. Od pojave virusa korona do danas 115 zaposlenih je bilo pozitivno, uglavnom sa blažom kliničkom slikom, od čega je za njih 7 bila nužna hospitalizacija i terapija kiseonikom. Pored 115 pozitivnih, 107 zaposlenih je, zbog bliskog kontakta sa ljudima pozitivnim na virus, po rešenju nadležnog organa provelo u dvonedeljnoj izolaciji - kaže dr Milić.

-Uprkos izuzetno složenoj epidemiološkoj situaciji rad Fonda ni u jednom momentu nije došao u pitanje, a rezultati rada ostvareni u toku 2020. godine su najbolji u dvadesetdeve-togodišnjem postojanju i radu -naglašava direktor Milić.

-Svakodnevna dezinfekcija i provjetravanje poslovnih prostorija, obavezno držanje distance, korištenje zaštitnih maski, rukavica i vizira, merenje telesne temperature, preporuka za poštovanje ovih jera kako u poslovnim prostorijama Fonda tako i kod kuće, samo su neke od obavezjućih mera za sve zaposlene, ali i osiguranike i korisnike prava koji imaju potrebu da posete službene prostorije Fonda PIO. Štab za vanredne situacije u Fondu i dalje nastavlja svoj rad, sve dok to bude zahtevala higijensko epidemiološka situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave