MILORAD DODIK: Samostalna Srpska bi za tri godine postala članica EU, održava se iluzija o BiH

Novosti online

15. 05. 2021. u 12:19

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi Republika Srpska kao samostalna država za tri godine ispunila sve zahteve koje je postavila EU i postala njena nova članica, osvrnuvši se i na pitanje Kosova i Metohije i politike dvostrukih standarda.

МИЛОРАД ДОДИК: Самостална Српска би за три године постала чланица ЕУ, одржава се илузија о БиХ

Foto: RTRS/Srna

- Najefikasniji put ka EU je da se podelimo i da samostalno ispunjavamo uslove za članstvo - ocenio je Dodik u intervjuu za novinsku agenciju ANA-MPA.

Kada je reč o non-pejperu koji predviđa promenu granica na Balkanu, Dodik je rekao da nije video taj dokument, već samo medijske izveštaje o njemu, niti zna ko je autor, ali da zna da u evropskim prestonicama govore o tim pitanjima.

- Dejtonskim sporazumom smo se razgraničili, granica između Federacije BiH i Republike Srpske je uspostavljena, više od 70 odsto nadležnosti, bitnih za život građana su već u entitetima, zašto onda da se održava iluzija o BiH koju niko u ovom obliku ne želi - smatra Milorad Dodik.

On je dodao da, sa druge strane, postoji pitanje Kosova i Metohije i postavio pitanje "kako je neko zamislio da tzv. Kosovu dodeli status države, otimajući zemlju od Srbije, a da Republika Srpska, vlasnik svoje teritorije, mora da ostane u BiH".

- Politika dvostrukih standarda na tako malom području, bojim se, ne može biti održiva - ukazao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)