PALA "BANKOMAT BANDA": Plinom raznosili aparate - ovo im nisu jedina krivična dela

O. M.

12. 05. 2021. u 13:02

ENIS Mandal zvani Pajser (38) i Omer Mahmutović (36) iz Sarajeva, te Adnan Sahačić iz Gradačca uhapšeni su zbog sumnje da su u protekle dve godine "digli u vazduh" tri bankomata u Modriči i Šamcu iz kojih su ukrali 159.000 maraka.

ПАЛА БАНКОМАТ БАНДА: Плином разносили апарате - ово им нису једина кривична дела

Foto: O.M.

Enis Mandal zvani Pajser (38) i Omer Mahmutović (36) iz Sarajeva, te Adanan Sahačić iz Gradačca uhapšeni su zbog sumnje da su u protekle dve godine "digli u vazduh" tri bankomata u Modriči i Šamcu iz kojih su ukrali 159.000 maraka.

Članovi "bankomat bande" uhapšeni su u zajedničkoj akciji dobojske policije sa Upravom kriminalističke policije MUP RS i Federalne uprave policije (FUP). Na teret im se stavljaju tri napada na bankomate "Unikredit banke", od čega su iz dva ukrali 159.000 KM, dok iz trećeg nisu uspeli da odnesu novac. Terete se i za krađu dva automobila, koje su koristili u napadima.

- Postoji osnov sumnje da su uhapšeni tokom 2019. u Šamcu ukrali "BMV", vredan 18.000 KM, koji su potom koristili u pokušaju krađe. Pomoću odgovarajućeg plina izazvali su detonaciju unutar bankomata, koji su oštetili, ali do novca nisu došli jer eksplozija nije uništila kasu bankomata - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da je ukradeni "BMV" naknadno pronađen zapaljen na području opštine Usora u FBiH. Sumnja se da je grupa na identičan način u oktobru 2019. godine raznela bankomat "Unikredit banke" u Tržnom centru "Bingo" u Modriči iz kojeg su ukrali 22.000 KM.

- Sumnja se i da su u aprilu ove godine u Modriči ukrali "audi Q7", vredan oko 24.000 KM koji su 1. maja koristili u napadu na isti bankomat u TC "Bingo" u Modriči. I tada su izazvali eksploziju i bankomata su ukrali 137.000 KM - kaže Kerkez, navodeći da ukradeni "audi" još nije pronađen.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili