PORODILJA PREMINULA OD KORONE: Duju (28) lekari morali do porode u sedmom mesecu

O. M.

28. 04. 2021. u 10:24

PORODILjA Duja Milanović Đurić (28) preminula je juče od posledica kovid 19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

ПОРОДИЉА ПРЕМИНУЛА ОД КОРОНЕ: Дују (28) лекари морали до породе у седмом месецу

Foto: O. Matavulj

Zbog izuzetnog teškog zdravstvenog stanja, u kojem je primljena, lekari su morali da je porode pre vremena u sedmom mesecu trudnoće, objavljeno je na Fejsbuk stranici Nevladine organizacije Udruženja građana "Korićani-Vlašić", koje je ranije pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć Duji i njenoj porodici.

- Na inicijativu naših ljudi iz Mesne zajednice Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (devojački Milanović) rođenoj 1992 godine. Naša Duja se u sedmom mesecu trudnoće zarazila virusom Kovid-19 što je rezultiralo prevremenim porodom - piše na stranici.

Dodaju da je na svu sreću, beba preživela, da bi kasnije objavili da je mlada porodilja izgubila bitku sa kovidom.

- Na našu veliku žalost, naša Duja je izgubila bitku za život. Porodici upućujemo iskreno saučešće, a vas sve skupa pozivamo da nastavimo našu akciju do kraja i pomognemo njene dve devojčice i njihovu egzistenciju - navodi Udruženje građana "Korićani - Vlašić".

Tokom dana iz UKC RS očekuje se više informacija o tragičnoj smrti porodilje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)