BICIKLISTIČKA TRGA BEOGRAD -BANJALUKA: Karavan stigao u Bijeljinu, sutra vožnja do Vlasenice

V.Mitrić

23. 04. 2021. u 21:26

KARAVAN 15. Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ u popodnevnim časovima stigao je u Bijeljinu sa Poljakom Patrikom Stosom iz tima „Voster ATS“ na čelu, dok je Nemac Justin Volf iz ekipe „Bajk ejd“ (Bike Aid) zadržao vođstvo u ukupnom plasmanu.

БИЦИКЛИСТИЧКА ТРГА БЕОГРАД -БАЊАЛУКА: Караван стигао у Бијељину, сутра вожња до Власенице

Foto: V.M.

Etapa do Bijeljine je vožena od Obrenovca, bez zaustavljanja na graničnim prelazima, a sutradan će biciklisti voziti brdsku etapu od Bijeljine do Vlasenice.

Žutu majicu za najbolji plasman u dosadašnjem delu trke uručio je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović koji je ocenio da je ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve bolje organizovan.

- Veliko nam je zadovoljstvo da u Bijeljini ugostimo brojne timove iz cijelog svijeta i što smo istovremeno domaćini cilja jedne i starta druge etape. Zato Gradska uprava čini sve da što više doprinese organizaciji ove Trke. Ovaj sportski događaj se odvija na potezu od Beograda do Banjaluke i još je jedan doprinos učvršćenju specijalnih i paralelnih veza između Srbije i Srpske – oc enio je gradonačelnik Petrović.

I predsednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine Toni Zorić je istakao da je Trka odlično organizovana, pogotovo imajući u vidu da se odvija u vanrednim okolnostima izazvanim epidemijom virusa korona, a direktor trke Vladimir Kuvalja je podsetio na doprinos sporta brisanju granica, za šta je ovo takmičenje odličan primjer.

Na petnaestom izdanju Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ učestvuje 175 takmičara iz 35 država, vozi se u četiri etape, a cilj je u Banjaluci 25. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)