BICIKLISTIČKA TRKA BEOGRAD-BANJALUKA: Obrenovac je ponos trke!

S. M.

27. 03. 2021. u 19:22

PRVI put u istoriji, Obrenovac će biti domaćin etape na našoj najjačoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka. Prošle godine, Obrenovac je takođe prvi put bio zvanično i domaćin prolaznog cilja.

БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА БЕОГРАД-БАЊАЛУКА: Обреновац је понос трке!

Foto: S. M.

Ovogodišnja međunarodna sportsko turistička manifestacija Beograd - Banjaluka voziće se od 22. do 24. aprila. Voziće se ukupno četiri etape, a Obrenovac će biti startni mesto druge, po mnogima najznačajnije etape, koja će se voziti sve do Bijeljine i tokom koje će Biciklistički karavan sa više od 400 učesnika 15. godinu za redom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Druga etapa iz Obrenovca do Bijeljine voziće se 23. aprila.

- Ponosni smo na to što je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim timom prepoznao naš rad i što se Obrenovac uključio u organizaciju jednog od najznačajnijih sportskih događaja za Republiku Srpsku i Srbiju. U prethodnih 14 godina Obrenovac je konstantno bio na ruti trke, jer uvek započinjemo trku iz Beograda. Pre dve godine smo startovali iz mesta Ušće kod Obrenovca kada nam je u organizacionom smislu mnogo pomogao gospodin Miloš Stanković iz opštine Obrenovac zadužen za sport. Prošle godine prvi put smo imali prolazni cilj i glavnoj ulici Miloša Obrenovića, a ove godine, vozićemo i krugove kroz sam centar grada. Slobodno mogu da kažem da sam sa svojim timom ponosan jer je jedan veoma značajan grad u Srbiji, Obrenovac, koji je veoma bitan za samu trku Beograd - Banjaluka, danas zvanično deo naše velike organizacije kao etapno mesto - istakao je Vladimir Kuvalja, direktor trke Beograd - Banjaluka.

Obrenovac je grad sporta. Grad koji u sportskom ali i turističko i infrastrukturom smislu napreduje iz dana u dan.

- Sprovodimo u delo jedinstven sportski program u celoj Srbiji, program Eko dinar. Uz pomoć tog programa više od 2500 dečaka i devojčica uzrasta od deset do osamnaest godina besplatno se bave sportom u Obrenovcu. Imamo i programsko finsnsiranje sporta za 51 klub na teritoriji opštine Obrenovac, a mnogo smo učinili i i uložili u razvoj sportske infrastrukture po selima a teritoriji naše opštine - istakao je Miloš Stanković, član opštinskog veća zadužen za sport.

Obrenovac je poznat u sportskom smislu po ženskom Odbojkaškom klubu Tent, plivačkom i vaterpolo klubu Tent, rukometašima, košarkašima i fudbalerima Radničkog, ali i po odličnim džudistima koji su članovi najjače lige Srbije, rvačima, karatistima, sjajnim kajakašima, kik bokserima i od skoro veoma jakom Klubu malog fudbala Palež. Mnogo se ulaže i u razvoj i u infrastrukturu u Obrenovcu.

- Razmišljamo i o našim biciklistima i rekreativcima, izgradili smo čak 12 kilometara pesacko biciklistickih staza, a posebno smo ponosni na deo tih staza koje su izgrađena u jednom od najlepših izletišta u Srbiji, našem Zabranu - istakao je Miloš Stanković iz opštine Obrenovac.

Foto: S. M.

Svi učesnici 15. međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka imaće priliku da se upoznaju i sa čuvenom obrenovačkom lekovitom vodom i modernom banjom i starim kupatilima koja su potpuno renovirana po najsavremeniji standardima i nalaze se  samom centru Obreovca.

- Danas Obrenovac ima najmodernije banjsko kupaliste sa najmodernijim tretmanom i uslovima u centru grada. Banjski kompleks sadrži 33 kupatila. Uredili smo i sobraćajnice na ulasku u grad za sve naše goste i turiste. Gradimo novi tržni centar, završetak radova planiran je u maju. Izgradili smo nov Urgentni centar i novu najsavremeniji zgradu Doma zdravlja. Renovirali smo popularno izletište Cevka kod čuvenog Hotela Obrenovac, u pitanju je kupaliste na otvorenom koje je besplatno za sve građane naše opštine. Posebno smo ponosni na zgradnju multifunkcionslnog kompleksa javne namene, buduće gradske bibliotete na mestu nekadasnje stare opstine - dodao je Miloš Stanković.

Obrenovac će najpre biti domaćin prolaznog cilja prve etape koja se vozi 22. aprila sa Trga Republike u Beogradu do Šapca. Druga etapa startuje 23. aprila iz Obrenovca i vozi se do Bijeljine.Treća etapa na 15. međunarodnoj trci Beograd - Banjaluka vozi se iz Bijeljine do Vlasenice 24. aprila.Manifestacija se i ove godine završava krugovima u centru Banjaluke 25. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)