POSLEDNJA PRILIKA ZA OPSTANAK BiH: Situacija nemoguća i neodrživa, mirno razdruživanje opcija (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2021. u 23:48

PORTPAROL SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je BiH, ovakva kakva jeste, neodrživa i nemoguća i da je mirno razdruživanje jedno od potencijalnih rešenja.

ПОСЛЕДЊА ПРИЛИКА ЗА ОПСТАНАК БиХ: Ситуација немогућа и неодржива, мирно раздруживање опција (ВИДЕО)

Foto Novosti

Kovačević kaže da BiH niko ne prihvata - Bošnjaci žele ratnu BiH, Srbi i Hrvati su tu na silu - i to je jasno svima i nikog ne iznenađuje.

On ističe da jedino što je šokantno i zabrinjavajuće u ovoj situaciji jeste nastavak pretnji ratom koje redovno dolaze iz Sarajeva. Poručuje da Republika Srpska najoštrije osuđuje sve pretnje nasiljem i ratom.

Kovačević kaže da Republika Srpska poštuje Dejtonski sporazum i da je za vraćanje na izvorni sporazum, ali da je ovakva BiH daleko od toga.

Kovačević kaže da bi opcija mirnog razdruživanja možda mogla biti i poslednja prilika za opstanak BiH, ukoliko bošnjački politički predstavnici konačno napuste svoj isključivi pogled na BiH, po kojem osim za njih u BiH nema mesta za bilo koga drugog, ili se u BiH niko osim njih ništa ne treba pitati.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mile

23.04.2021. 18:59

Kriticno za Bosnu gotovo je to i magarac vidi,samo slepci uz Bakira to nevide.Jedva cekam taj razvod nece mi biti zao potrositi 20.000 € da pocastim sve koji su tom doprinjeli da se odvoje.