PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠEFA POLICIJE RS?! Udario Draška Stanivukovića, evo kolika kazna preti Lukaču (FOTO)

O.M.

02. 04. 2021. u 12:00

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, zbog ugrožavanja bezbednosti gradonačelnika Draška Stanivukovića u vreme dok je bio poslanik, preneo je portal Srpskainfo.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ РС?! Ударио Драшка Станивуковића, ево колика казна прети Лукачу (ФОТО)

Foto: Printscreen

Tužilaštvo Lukača tereti da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i telesna povreda na štetu sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

- Optužnica je podignuta 26. marta i prosleđena je Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje - rekla je portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović.

Incident se dogodio tokom rasprave o Programu reformi BiH u decembru 2019. Stanivuković je u skupštinsku salu uneo zastavice NATO pakta, koje je doneo pred govornicu i predsednika Vlade RS Radovana Viškovića. Dok je Lukač bio za govornicom rekao je Stanivukoviću da te zastavice ne može nositi u Skupštini, te da će završiti kao i one.

Stanivuković je upitao kako su završile, a Lukač je odgovorio: "Rekao sam ti kako... Tako je... Upravo tako... Dođi ovamo da vidiš".

Stanivuković je prišao govornici, a Lukač mu je u lice bacio papiriće, a potom ga udario u lice.

- Ajde još jednom... Odmakni se, idi sjedi tamo majmune - rekao je Lukač.

Dalji incident sprečili su ostali poslanici.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vreme Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske vređao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču, navodi se, preti kazna do dve godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!