POVLASTICE SEMBERSKIM DOMAĆINIMA: Jeftinije gorivo za poljoprivrednike

V. MITRIĆ

31. 03. 2021. u 21:32

SEMBERSKI poljoprivrednici mogu, već od danas, da preuzmu zahteve za regresirano dizel gorivo za izvođenje prolećnih i jesenjih radova u poljoprivredi, rekao nam je načelnik Odeljenja za poljoprivredu Stevan Trivković.

ПОВЛАСТИЦЕ СЕМБЕРСКИМ ДОМАЋИНИМА: Јефтиније гориво за пољопривреднике

Foto N. Skenderija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je preko Agencije za agrarna plaćanja dostavilo Odeljenju za poljoprivredu, elektronske spiskove za 1783 korisnika regresiranog dizel goriva sa područja Grada Bijeljina koji su među prvima ažurirali podataka u APIF-u i ispunili uslove u pogledu obaveze plaćanja za zdravstveno osiguranje i protivgradnu zaštitu.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti da ažurira podatke i da dostavlja spiskove za ostale proizvođače, tako da će poljoprivredni proizvođači koji nisu na ovom spisku, biti blagovremeno obavešteni o narednom obračunu.

U skladu sa Pravilnikom, regres iznosi 0,50 konvertibilnih maraka po litru. Odobreno je 100 litara goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, a najviše u vrednosti od 80.000 KM po korisniku za ovu vrstu podsticaja.

Regresirano gorivo poljoprivredni proizvođači mogu da preuzmu od danas do 31. oktobra kod 13 ovlašćenih distributera nafte i naftnih derivata koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.  

Odeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina će podelu zahteva za regresirano dizel gorivo obavljati u 14 mesnih kancelarija i u Odeljenju za poljoprivredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)