UČINILI SVE DA NABAVE VAKCINE: Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, o aktuelnom procesu imunizacije

S. M.

30. 03. 2021. u 07:13

VEĆ sada se može smatrati da je Srpska dovoljno učinila da nabavi vakcine protiv virusa korona za imunizaciju koja je u toku u RS, dok u FBiH nisu mogli nikakve vakcine da nabave i ništa nisu uradili, poručio je Milorad Dodik, srpski član PBiH.

УЧИНИЛИ СВЕ ДА НАБАВЕ ВАКЦИНЕ: Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, о актуелном процесу имунизације

Foto S. Mišljenović

On je istakao da je opšta histerija u Sarajevu zašto nisu nabavljene vakcine i da optužuju zajednički nivo vlasti da je odgovoran za to, ali da nikakve odgovornosti Srpske tu nema.

- Njima je sada ponižavajuće što mnogi Bošnjaci idu u Srbiju i tamo se vakcinišu i sada pokušavaju da krive zajednički nivo vlasti koji nema ništa s tim. Već sada se može smatrati da je Srpska dovoljno učinila i nabavila dovoljno vakcina - rekao je Dodik.

U BiH 93 PREMINULIH!

U PROTEKLA 24 sata u BiH su od posledica virusa korona preminule 93 osobe, a što je crni rekord od početka pandemije ove opasne bolesti. Od toga broja 22 preminulih je u Srpskoj, 64 u Federaciji BiH i sedam u Brčko distriktu!

Prema njegovim rečima, posle završetka vakcinisanja u zdravstvenom sektoru u Srpskoj, sada se vakcinišu građani stariji od 65 bez zastoja, a ove sedmice treba da stigne još 30.000 do 40.000 vakcina iz Rusije i 80.000 iz Kine.

Foto S. Mišljenović

STAV Milorad Dodik, Foto Novosti

- Mi smo zahvalni Srbiji zato što prima naše građane. Ne smatramo da je to tako bolno kao što to Sarajevo predstavlja. Stvarno su nesposobni. Nisu mogli nikakve vakcine da nabave.

Nisu hteli rusku vakcinu iz ideoloških razloga, a "Fajzer" ih je prevario jer velike zemlje Evrope prikupljaju sebi vakcine - rekao je Dodik.

On je naveo da su nadležni u Srpskoj upoznati koliko je težak proces nabavke vakcine jer su na tome radili, za razliku od FBiH.

Dodik kaže da je RS sa Rusijom potpisala ugovor o 1,1 milion vakcina i da ih dobija parcijalno, a već je isporučeno oko 100.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima