DODIK I STANIVUKOVIĆ I DALJE U SUKOBU: Ponaša se kao dete kada mu uzmete igračku, pa se odmah rasplače (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2021. u 13:18

BANjALUKA neće stati, a gradonačelnik se ponaša kao dete kada mu uzmete igračku pa se odmah rasplače, rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka.

ДОДИК И СТАНИВУКОВИЋ И ДАЉЕ У СУКОБУ: Понаша се као дете када му узмете играчку, па се одмах расплаче (ВИДЕО)

Foto: TV BN printskrin

- Spočitava nam se da će Banjaluka stati, kako neće biti košenja trave, da neće biti asfaltiranja puteva. Moram vam reći da sa republičkog nivoa imamo jasnu poruku da će se Republika uključiti u rešavanje ovih problema i svi putevi koji su bili planirani će biti asfaltirani. Gradonačenilik se ponaša kao dete kad mu uzmete igračku, odmah se rasplače. Mi nismo prekrajali celi budžet, u pitanju je bilo samo tri odsto. Budžet koji je oko 150 miliona maraka, mi smo išli sa amandmanima oko 6,5 miliona. Gradonačelniku smo ostavili preko 145 miliona da on upravlja sa njima, ali on očigledno to ne zna - rekao je Topić.

Topić je govorio i u upućenom amandmanima.

- Jedan od bitnih amandmana je podrška pronatalitetnoj politici, za sve porodilje će biti izdvojeno po 500 maraka u ovoj godini. Išli smo sa amandmanima što se tiče privrede, pozivali smo gradonačenika na dogovor oko pomoći privredi, nismo naišli na razumevanje. Našim predlogom biće usvojeno milion maraka za podršku svim privrednicima koji su pogođeni koronom. Imali smo senzibilitet prema najstarijoj populaciji i penzionerima. Udruženje penzionera će dobiti 200.000 maraka za pomoć najugroženijim - kaže Topić i dodaje

- Sa gradonačelnikom smo pokušali ostvariti komunikaciju kada su u pitanju ovi amandmani i budžet i do dogovora nismo uspeli doći jer on nije hteo razgovarati sa nama i bili smo prinuđeni da idemo sa ovakvim amandmanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona