ĐORĐE PERIĆ OSVOJIO GRAN-PRI: Osnovcu iz Bijeljine prva nagrada u Ukrajini

V. M.

02. 03. 2021. u 09:53

DESETOGODIŠNJI Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je gran-pri najveće i najprestižnije priznanje koje se dodeljuje na festivalima učestvujući u trećem Međunarodnom onlajn festivalu "Konstelejšnfest" koji se održao u Ukrajini od 27. februara do 2. Marta, u konkurenciji 400 takmičara iz 15 zemalja.

ЂОРЂЕ ПЕРИЋ ОСВОЈИО ГРАН-ПРИ: Основцу из Бијељине прва награда у Украјини

Foto: V. Mitrić

Festival je utemeljen 2001.godine u organizaciji Udruženja umetnika Ukrajine u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja te zemlje i njihovom Nacionalnom akademijom umetnosti.

Đorđe Perić takmičio se u disciplini instrumentalni žanr uzrasne kategorije do 12 godine i kao jedini predstavnik Republike Srpske i Bosne i Hercegovine uz maksimalan broj poena, postao je pobednik celokupnog takmičenja osvojivši najprestižniju nagradu grand pri.

Ovo priznanje se dodjeljuje samo u izuzetnim slučajevima na prestižnim festivalima kada takmičar pokaže izuzetno visok nivo interpretacije, virtuoznosti i nadprosečne muzikalnosti.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što predstavljam svoju zemlju i izuzetno sam srećan što sam na ovom takmičenju nagrađen najvećim priznanjem - rekao je Perić.

Ovaj desetogodišnji dečak osvojio je nagradu na prethodno održanom festivalu "Internacional Britiš Koledž od Akordionist" u Londonu (Velika Britanija).

Đorđe Perić je učenik OMŠ "Kornelije Stanković" u klasi mr Slaviše Perića i ovo mu je 72 osvojena nagrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milkica

02.03.2021. 10:07

Čestitam od sveg srca velik uspjeh malom dječaku a vec takvom virtuozu na harmonici Đorđu, njegovoj porodici, učiteljima, drugarima sa klase i cijeloj Bijeljini u kojoj raste na diku i ponos cijele RS, BiH i mnogih sa ovih prostora koji u duhu dobre volje i zajedništva slave tudje pobjede kao svoje.