POBEDIĆU I OPOZICIJU I NEPRAVDU: Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja i kandidat SNSD na ponovljenim lokalnim izborima

Lj. ĐURIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ

17. 02. 2021. u 07:13

PONOVLjENI izbori u Doboju samo će potvrditi rezultate koje smo ostvarili 15. novembra, i u to nemam apsolutno nikakve sumnje.

ПОБЕДИЋУ И ОПОЗИЦИЈУ И НЕПРАВДУ: Борис Јеринић, градоначелник Добоја и кандидат СНСД на поновљеним локалним изборима

Boris Jerinić / Foto grad Doboj

Razlika u broju glasova između mene i mojih protivkandidata je pravi odraz stanja na terenu, uzimajući u obzir to da je jedan od njih već pokušao osvojiti mandat gradonačelnika i prošao je vrlo neslavno, a u međuvremenu nema nijedan rezultat koji bi to stanje popravio. O drugom kandidatu je sve rekao broj glasova koje je imao u novembru, kaže u intervjuu, za "Novosti", Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja i kandidat SNSD i poručuje da će na izborima u nedelju pobediti i opoziciju i nepravdu.

* Da li su opravdano poništeni rezultati novembarskih izbora?

- Ne! Sve ono na šta je opozicija dala primedbe je unapred pripremljena kampanja, i mi smo, što je najgore, znali za to. Nažalost, nije iznenađenje ni postupanje i stav CIK, jer sastav ovog tela je politička konstrukcija koja je dobila zadatak da odradi to što je odrađeno.

* SP i opozicija podigli su buku da su izbori pokradeni?

- Iza ovako velike buke krije se pad rejtinga tih stranaka i njihovo tavorenje u političkom životu naše zajednice je osnovni razlog nezadovoljstva. Opozicija je znala da nemaju nijedan rezultat, ništa čime se mogu pohvaliti kao činom dobrobiti za grad Doboj, i jedino što im je preostalo je da oštricu okrenu ka nama, u pokušaju da iskonstruišu neverovatnu atmosferu. Uoči izbora su se aktivirali, a jedini način promocije im je bio stvaranje nezadovoljstva putem kritike vlasti. Narod je to kaznio na glasanju, i to je pravi izvor nezadovoljstva.

* Ko snosi odgovornost za ponavljanje izbora i trošenje novca građana?

- Odgovornost ćemo tražiti, a pitanje je da li će biti pravog odgovora sa ovakvim odnosom sudskih organa. Rupu u budžetu i standardu, nažalost, platiće građani. Umesto da novac usmerimo u projekte, mi ponovo štampamo glasačke listiće, i to je apsurd.

* Koliko iznose investicije u Doboju za vreme vašeg mandata?

- U zadnje dve godine one su dostigle 40 miliona KM direktno iz budžeta grada, a od toga 20 miliona je u pripremi za realizaciju. Iz republičkog budžeta u novu bolnicu uloženo je oko 85 miliona KM, a stotine miliona za gradnju auto-puta, od čega dobar deo na teritoriji Doboja. Porezi, plate, takse, PDV, a pre svega novi i moderni objekti, sve ostaje u Doboju. Izvođači radova su angažovali stotine radnika, a 30 godina unazad Doboj nije imao takav rezultat.

"OBRENOVA GRUPA" KAO PODSTICAJ

* SMETA li vam naziv "Obrenova grupa"?

- Ako to označava, a tako je, grupu ljudi svesnih političkog trenutka, grupu koja svesno donosi ključne odluke da bi Doboj bio grad uspeha i napretka, grupu koja je spremna da izdrži napade i kritike i iz svega izađe ojačana, kao pobednik, zašto bi mi smetalo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)