OBELEŽEN DAN BORACA REPUBLIKE SRPSKE U UGLJEVIKU: "Naša dužnost i obaveza je da se sećamo onih koji su položili živote za slobodu"

V. M.

14. 02. 2021. u 14:56

ČLANOVI Predsedništva ugljevičke Boračke organizacije sa načelnikom Ugljevika, Vasilijem Perićem, položili su vence i cveće na centralno spomen-obeležje poginulim borcima ovog dela RS, kao i na spomen-statuu pukovniku Milanu Joviću na gradskom trgu, obeležavajući Dan boraca Republike Srpske.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У УГЉЕВИКУ: Наша дужност и обавеза је да се сећамо оних који су положили животе за слободу

Foto; V. M.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsetio da su oni "najzaslužniji za odbranu Srpske".

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je borcima odbrambeno-otadžinskog rata izrazivši zahvalnost na doprinosu stvaranja Republike Srpske i odbrani srpskog naroda na ovim prostorima.

- Naša dužnost i obaveza je da se sećamo svih onih koji su položili živote za slobodu srpskog naroda, da pomažemo njihove porodice i potomke,  i da na ovaj način izrazimo zahvalnost svim borcima Vojske Republike Srpske za sve što su činili branivši srpski narod - rekao je Perić.

U proteklom ratu je sa područja opštine Ugljevik poginuo 301 borac, a 648 ih je ranjeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)