MLADI VERUJU ZANATIMA: 5.000 maraka za projekat samozapošljavanja u Bijeljini

B.MILOŠEVIĆ

10. 02. 2021. u 12:18

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović, i direktor bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje RS, Siniša Kajmaković, potpisali su ugovore sa osmoro mladih preduzetnika, kojima je odobreno po 5.000 maraka (2.500 evra) bespovratnih sredstava u okviru projekta samozapošljavanja mladih zanatlija.

МЛАДИ ВЕРУЈУ ЗАНАТИМА: 5.000 марака за пројекат самозапошљавања у Бијељини

Foto: B.Milošević

 - Ovo je jedan od projekata podrške preduzetništvu u Bijeljini. U 2020 godini smo imali 1.886 registrovanih preduzetnika, a naša je obaveza, da u okviru budžetskih sredstava, ta podrška ne izostane i u 2021 godini - istakao je gradonačelnik Petrović.

Siniša Kajmaković, direktor Filijale Zavoda za zapošljavanje, kaže, da je u pitanju pilot-projekat, za šta je rezervisano 200.000 maraka.

Foto: B.Milošević

 

 - Reč je o udruženju sredstava sa lokalnom zajednicom, i Bijeljina se uključila u realizaciju projekta samozapošljavanja u zanatskom sektoru, kaže Kajmaković.

Iako su teška vremena za biznis, dvoje najmlađih preduzetnika, Nikolina Veljović i Milo Draganić, odlučili su, da ne čekaju posao na birou, nego da započnu samostalan rad.

Nikolina je otvorila kozmetički salon, a Milo Draganić je počeo izradu metalnih konstrukcija. Oboje ističu, da je ovaj projekat, ipak nekakva šansa za mlade koji se odluče na ovaj korak, pa ako krene posao, obećavaju zaposliti bar nekoliko mladih, nezaposlenih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a