INCKO DA PODNESE IZVEŠTAJ: Narodna skupština RS traži da se visoki predstavnik u BiH pojavi u toj instituciji

S. M.

09. 02. 2021. u 07:13

NARODNA skupština RS će na današnjoj sednici razmatrati informacije u vezi sa zahtevom za podnošenje izveštaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 - 2020. godine sa predlogom zaključaka. Taj dokument je u proceduru uputio SNSD.

ИНЦКО ДА ПОДНЕСЕ ИЗВЕШТАЈ: Народна скупштина РС тражи да се високи представник у БиХ појави у тој институцији

Foto D. Pozderović

Srđan Mazalica, poslanik SNSD u NS RS, kaže da će Valentin Incko dobiti zvaničan poziv da pred poslanicima NS RS obrazloži šta je radio skoro 12 godina u BiH.

- Poziv Incku da podnese izveštaj u NS RS prosleđen je putem institucija i sad je na njemu da odgovori hoće li doći ili ne. Iskreno, sumnjam da će doći, jer je kroz svoje delovanje pokazao da nema odgovornosti - ističe Mazalica.

Perica Bundalo, šef Kluba poslanika PDP, očekuje jedinstven stav svih poslanika po pitanju pozivanja Incka da dođe u NSRS i podnese izveštaj.

- Incko je poslao pismo u kojem je uvredio Srbe i pokušao da nam nametne kolektivnu odgovornost za zločine. To je nedopustivo. On bi trebalo da obrazloži ovaj svoj potez - kaže Bundalo.

PROZIVKE Valentin Incko, Foto OHR

Milan Petković, potpredsednik Narodne skupštine RS očekuje od Valentina Incka da se nakon 12 godina u BiH udostoji i dođe u NS RS i podnese izveštaj o svome radu.

- Incko od dolaska u BiH je konstantno radio u korist jednog naroda tj. bošnjačkog, a na štetu drugog srpskog. Ukoliko Incko i sada odbije poziv Narodne skupštine RS onda će samo potvrditi da je bio produžena ruka bošnjačke politike svih ovih godina - kaže Petković.

PISMO NIJE NA DNEVNOM REDU

KAKO kažu sagovornici "Novosti", pismo koje je Incko nedavno poslao na adresu predsednika NS RS i šefova klubova i u kojem je postavio ultimatum NS RS da oduzme odlikovanja Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku neće se naći na dnevnom redu ove sednice.

On ističe da je Incko, poslednjim potezima gde je otvoreno pismom pretio Srbima sankcijama ako se ne ukinu odlikovanja Karadžiću, Krajišniku i Plavšićevoj, pokazao da samo srpski narod treba da se sankcioniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna