ZA DRLJAČU 15 GODINA ROBIJE: Vrhovni sud Republike Srpske odbio žalbe za ubistvo Brune Rolda u Banjaluci

O. MATAVULj

04. 02. 2021. u 06:08

VRHOVNI sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Radeta Drljaču (26) na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva i paljevine tela Brune Rolda (54) u novembru 2019. godine.

ЗА ДРЉАЧУ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: Врховни суд Републике Српске одбио жалбе за убиство Бруне Ролда у Бањалуци

Foto D. Pozderović

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je, nakon žalbenog postupka, prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci u potpunosti potvrđena.

- Žalbe tužilaštva i odbrane odbijene su kao neosnovane. Prvostepena presuda je potvrđena i Drljača je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora - rekla je Despotovićeva.

Drljača je ranije priznao da je u napuštenoj kući u centru Banjaluke, nožem zaklao Rolda.

Zatim je zapalio dušek i izazvao požar u kojem je kuća izgorela, a telo ugljenisalo.

U presudi se navodi da je zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno privremene duševne poremećenosti, pod dejstvom alkohola pomešanog s tabletama, pa mu je izrečena i mera obaveznog lečenja u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.

TUŽNA SUDBINA

BRUNO Rold doživeo je sudbinu svog sina Aleksandra (19) koji je 6. februara 2015. ubijen nožem u dogovorenoj tuči u dvorištu OŠ "Jovan Cvijić" u Banjaluci. Za zločin je na 16 godina zatvora osuđen Anđelo Marković. Inače, Rold je iz tuče izašao kao pobednik. Marković je prišao da mu "čestita" i pruži ruku u znak pomirenja. Rold je prihvatio ruku, a Marković ga je pred više svedoka ubo nožem u grudi i glavu.

ŽRTVA Bruno Rold

Foto Fejsbuk

Zločin je počinio zajedno sa Borisom Zorićem (34) i Slobodanaom Krnetićem, koji su nepravosnažno osuđeni na četiri, odnosno osam godina zatvora.

U presudi se navodi da su sva trojica tukla žrtvu, a potom mu noge vezali maramom.

Roldu je nožem prvo pretio Krnetić, zatim mu je i Zorić oštricu stavio pod grlo, da bi na kraju nož uzeo Drljača i žrtvu ubo u vrat. Nakon toga je zapalio sunđer na kojem je telo ležalo i izazvao požar.

Nakon priznanja krivice Rade Drljača je u sudnici ispričao da ne zna zašto je ubio Brunu Rolda, navodeći da mu je on bio kao otac, a jedno vreme su i zajedno živeli u napuštenoj kući.

- Napravio sam rez na grlu i lagano povukao dole. Ni danas mi nije jasno zašto sam to učinio. Kajem se, i to sebi nikada neću oprostiti - rekao je Drljača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a