PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KOSTIĆA: Samoproglašeni vođa navijača Borca pred sudom zbog mučenja i zlostavljanja konobara

O. Matavulj

02. 02. 2021. u 15:00

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Dejana Kostića Dele (31), samoprozvanog vođe navijača FK Borac, za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje na štetu P. P.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ КОСТИЋА: Самопроглашени вођа навијача Борца пред судом због мучења и злостављања конобара

Foto: Nezavisne

Prema optužnici napad se dogodio 24. aprila 2019. godine oko 13.25 časova, u kafiću "La plaza" u kojem je P. P. radio kao konobar.

- U nameri zastrašivanja Kostić je pozvao oštećenog da dođe za s njim u toalet, govoreći mu da ga treba. Kada su ušli, rukama mu je počeo zadavati udarce u lice, govoreći mu da su ga prethodnog dana drugovi oštećenog, M. M. i Č.S., napali u drugom kafiću - navodi se u optužnici.

Kostić je zatim svojim mobilnim telefonom snimao P. P. dok ga je i dalje šamara, i snažno hvata za vrat, terajući ga da sam sebi govori da je p....

Bogati dosije

Dejan Kostić je poznat kao višestruki prestupnik koji je osuđivan za više krivičnih dela. Učestvovao je u nekoliko pucnjava i tuča u Banjaluci. Odležao je pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine. Zajedno s njim za taj zločin su osuđeni Slaviša Ćulum, koji je ubijen u sačekuši u maju ove godine, te Dejan Čajić. U samom obračunu Jošilo je u samoodbrani ubio Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma.

- Snimak je učinio dostupan trećim licima, koji su potom preuzeli mediji na svojim portalima, kao i na Youtube koji je 29. aprila izbrisao snimak uz obaveštenje da sadrži nasilje - navodi se u optužnici.

Snimak je potresao i zgrozio javnost širom BiH, jer se jasno vidi kako Kostić maltretira i divljački šamara P. P. Zbog tog slučaja Kostić je duže vreme bio u bekstvu, a uhapšen je u septembru prošle godine kada se iznenađujuće pojavio u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Inače, tužilaštvo je krajem jula prošle godine obustavilo istragu o napadu na P. P. jer su utvrdili da je policija za to maltretiranje prekršajno kaznila Kostića sa 400 KM. Kako ne može dva puta biti kažnjavan za isto delo istraga je obustavljena. Na odluku tužilaštva P.P. je uložio pritužbu, koja je usvojena od strane kancelarije tužioca. Na kraju je ipak rezultirala podizanjem optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)